Τουρκία: Φήμες ότι πέθανε ο Οτσαλάν – Δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του οι δικηγόροι του

Έντονη είναι τις τελευταίες ώρες η φημολογία στην Τουρκία αναφορικά με την υγεία του ηγέτη των Κούρδων και ιδρυτή του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Εκατοντάδες χρήστες των social media εκφράζουν την ανησυχία τους ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν έχει πεθάνει στην τουρκική φυλακή, όπου κρατείται.

Τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021, το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον ηγέτη των Κούρδων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι δεν έχει καταστεί εφικτό εδώ και μήνες να επικοινωνήσει μαζί του. Στην ανακοίνωση, οι δικηγόροι αναφέρουν ότι η τελευταία φορά που μίλησαν με τον Οτσαλάν ήταν τηλεφωνικά τον περασμένο Απρίλιο και ζητούν να ανοίξει ο δίαυλος επικοινωνίας μαζί του.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου «Στις 14 Μαρτίου εμφανίστηκαν ισχυρισμοί για τη ζωή του κ. Οτσαλάν, σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωση. Δεν είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε με τους πελάτες μας στην εν λόγω φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα, και ως εκ τούτου διερευνούμε πολύ σοβαρά τυχόν ισχυρισμούς ή νέα που διαδίδονται σχετικά με την κατάστασή τους, και κάνουμε ό, τι μπορούμε για αυτό το θέμα. Δεν γνωρίζουμε την πηγή των ισχυρισμών που κυκλοφορούν κατά καιρούς. Τέτοιοι ισχυρισμοί είναι πολύ ανησυχητικοί και αυτή η αγωνία πρέπει να εξαλειφθεί. Ο τρόπος για να την εξαλείψετε είναι να εργαστείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να βρείτε μια ευκαιρία για επικοινωνία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ