Τουρκία: Έστειλε αναγνωριστικό αεροσκάφος στην Κυπριακή ΑΟΖ, επάνω από γεώτρηση

Τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος έκανε πτήση εντός της κυπριακής ΑΟΖ, σε αναγνωριστικό ρόλο, σε σημείο που γίνεται γεώτρηση από την Κύπρο. Πρόκειται για αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, κύρια αποστολή του οποίου είναι περισυλλογή πληροφοριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πτήση έχει καταγραφεί από τα ραντάρ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς  το τουρκικό αεροσκάφος πέρασε για μερικά λεπτά βόρεια του οικοπέδου έξι, της Κυπριακής ΑΟΖ.  Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι  το συγκεκριμένο τουρκικό αεροσκάφος πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το βόρειο κομμάτι του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ, στο σημείο που βρίσκεται το γεωτρύπανο Tungsten Explorer το οποίο έχει μισθώσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως μετέδωσε το MEGA , το τουρκικό αεροσκάφος έφτασε μέχρι και τα 4.500 πόδια διενεργώντας αυτοψία στον χώρο. Σημειώνεται πως η πτήση έχει καταγραφεί από τα ραντάρ και της ελληνικής Αεροπορίας που παρακολουθούν την πορεία του αεροσκάφους, καθώς λίγο αργότερα πέρασε και νότια του Καστελόριζου, και έπειτα μπήκε στο FIR της Τουρκίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ