Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης για τον ακροδεξιό πολιτικό της Δανίας Ράσμους Παλουντάν

Ένταλμα σύλληψης για τον ακροδεξιό πολιτικό της Δανίας, Ράσμους Παλουντάν εξέδωσε δικαστήριο της Τουρκίας. Ο Παλουντάν έκαψε ένα αντίγραφο του Κορανίου μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη τον  περασμένο Ιανουάριο. Το περιστατικό προκάλεσε οργή στον μουσουλμανικό κόσμο.

Έξαλλος ο Ερντογάν για το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία: «Θα διδάξουμε στους αλαζόνες Δυτικούς»

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, η έρευνα της Γενικής Εισαγγελίας της Άγκυρας κατά του Παλουντάν με την κατηγορία της «δημόσιας προσβολής των θρησκευτικών αξιών» βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η Γενική Εισαγγελία ζήτησε τη σύλληψη του Ράσμους Παλουντάν για να καταθέσει σχετικά με το κάψιμο του Κορανίου. Μετά την αξιολόγηση του αιτήματος, το 8ο Ειρηνοδικείο της Άγκυρας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Δανό πολιτικό.

Σουηδία – Άνδρας έκαψε το Κοράνι: «Χυδαία ενέργεια» λέει η Τουρκία

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις στο ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων. Τον περασμένο μήνα, ο Ιρακινός πρόσφυγας, Σαλβάν Μομικα έκαψε σελίδες του Κορανίου έξω από ένα τζαμί της Στοκχόλμης.

Την Πέμπτη, πάτησε ένα αντίγραφο του Κορανίου σε μία περιοχή κοντά στην ιρακινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη. Δύο διαδηλωτές πυρπόλησαν το Κοράνι μακριά από θεατές και κάμερες. Το Ιράκ απέλασε τον Σουηδό απεσταλμένο λόγω του περιστατικού, ενώ διαδηλωτές εισέβαλαν στην πρεσβεία της Στοκχόλμης στη Βαγδάτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ