Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής εκρηκτικών στην περιοχή Καρεσί της Μπαλίκεσιρ, στην Τουρκία.
Σύμφωνα με την πρώτη δήλωση του κυβερνήτη της περιοχής, Ισμαήλ Ουστάογλου, υπάρχουν επιβεβαιωμένα θύματα και τραυματίες. «Υπάρχουν πληροφορίες ότι 12 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο στην περιοχή Καρεσί», δήλωσε.
Η έκρηξη σημειώθηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στον χώρο παραγωγής του εργοστασίου, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Αμέσως μετά το περιστατικό, στην περιοχή έσπευσαν πολλές ομάδες της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, τρεις τραυματίες έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο, με την κατάστασή τους να χαρακτηρίζεται καλή.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό ατόμων που μπορεί να βρίσκονται ακόμη μέσα στο εργοστάσιο συνεχίζονται, ενώ οι Αρχές εξετάζουν τα αίτια της τραγωδίας.
Balıkesir’in merkez Karesi ilçesinde mühimmat üretilen bir fabrikada yaşanan patlamada ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. https://t.co/AqDSfZ8sZB
— İhlas Haber Ajansı (@ihacomtr) December 24, 2024
