Τουρκία: Δηλητήριο για την Ελλάδα από τον πατέρα της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας»

Διάλεξε την κατάλληλη στιγμή, ο λεγόμενος και «πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας» στην Τουρκία, για να ρίξει το δηλητήριό του στους Έλληνες πυροσβέστες που σώζουν τους συμπατριώτες του από τα συντρίμμια των κτιρίων στις πληγείσες περιοχές.

Σεισμός στην Τουρκία: 80 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στέλνει η Ελλάδα – Τεράστια η κλίμακα της καταστροφής, λένε από την ΕΜΑΚ

Ο ναύαρχος ε.α. Τσιχάτ Γιαϊτζί, έγραψε στο Twitter ότι η Τουρκία θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στο προσωπικό που στέλνει για την διάσωση των επιζώντων, επειδή οι περιοχές που επλήγησαν είναι στρατιωτικά ευαίσθητες και μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο κατασκοπείας. Άλλωστε, γράφει, αποδείχτηκε ότι το ίδιο έγινε με το προσωπικό που πήγε στους σεισμούς του 1999.

 

Σεισμός στην Τουρκία: Μωρό 20 ημερών σώθηκε έπειτα από 60 ώρες – Κρατούσε μια τούφα από τα μαλλιά της μητέρας του

Διάλεξε την στιγμή να μιλήσει

Η προϋπηρεσία του Γιαϊτζί δείχνει άνθρωπο που ξέρει πότε να κάνει δηλώσεις. Έκανε λοιπόν ο πρώην ναύαρχος τις αναρτήσεις του, την ώρα που οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας δεν χαρακτηρίζονται από μία πολεμική ρητορική, αλλά από την αδελφοσύνη που προκαλούν τα δεινά του εγκέλαδου στην γείτονα χώρα και η ηρωική προσπάθεια των ανδρών της ΕΜΑΚ οι οποίοι σώζουν παιδιά και γυναίκες από τα συντρίμμια.  Σε αυτή τη στιγμή, ο ο Τούρκος απόστρατος έγραψε:

«Θα πρέπει να αξιολογήσουμε και να αναλύσουμε τους στρατιωτικούς και κοινωνικούς κινδύνους αυτού του σεισμού, ο οποίος χτύπησε τις επαρχίες όπως το Χατάι, το Καχραμάνμαράς, τη Μαλάτια, το Γκαζιαντέπ, το Κιλίς και το Ντιγιάρμπακιρ στις 6 Φεβρουαρίου 2022. Ειδικά στις επαρχίες μας όπως η Γκαζιαντέπ, η Χατάι και το Κιλίς, υπάρχουν προσφυγικοί καταυλισμοί καθώς και προσφυγικές γειτονιές. Τόσο η κοινωνική ψυχολογική δομή όσο και οι διαστάσεις ασφάλειας αυτής της κατάστασης πρέπει να αξιολογηθούν προσεκτικά. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια αμερικανική βάση στην περιοχή. Δεν πρέπει να λησμονείται ότι τέτοια περιβάλλοντα μπορεί να προσφέρουν ευκαιρίες στους εχθρούς της Τουρκίας να εφαρμόσουν αυτά τα σενάρια. Οι λύκοι αγαπούν τον ομιχλώδη καιρό. Υπάρχουν διακοπές στις δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης και παροχής βοήθειας στην Τουρκία κ.λπ. Μπορεί να υπάρχουν αυτοί που θέλουν να πουν και να προκαλέσουν εσωτερική αναταραχή.»

 

Στηρίζει Ερντογάν

Και ο απόστρατος αξιωματικός του Ναυτικού συνεχίζει: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο λαός μας και η πολιτεία μας να είναι σε εγρήγορση και να μην επιτρέπουν καμία αναταραχή, σύγχυση και χάος στην ενότητα και την αλληλεγγύη. Σε τέτοιες καταστροφές μεγάλης κλίμακας, είναι απαραίτητο να σφίξουμε γύρω από το κράτος μας, χωρίς τη διάκριση εξουσίας-αντιπολίτευσης. Δεν είναι η ώρα να εκμεταλλευτούμε πολιτικά αυτήν την καταστροφή! Η Πολιτεία και το Έθνος ανήκουν σε όλους μας!», γράφει ο Γιαιτζί και προσθέτει:

«Αποδείχθηκε ότι όπως το 1999, κάποιοι ‘γείτονες’ με τη δικαιολογία της βοήθειας έστειλαν ομάδες που κατασκόπευαν. Είναι σημαντικό το προσωπικό βοήθειας που θα μεταβεί στην περιοχή να αποτελείται από έμπειρα άτομα, διαφορετικά το προσωπικό που στέλνεται για να λύσει το πρόβλημα μπορεί να γίνει το ίδιο η πηγή προβλημάτων. Είναι απαραίτητο να είμαστε σε επαγρύπνηση ενάντια στις δραστηριότητες πληροφοριών ορισμένων ξένων στοιχείων που φέρουν το όνομα βοήθεια. Η παροχή επαρκούς φωτισμού, ειδικά τη νύχτα, θα είναι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εμπιστοσύνης.»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ