Τουρκία: Χιλιάδες αρκουδάκια στο γήπεδο για τα σεισμόπληκτα παιδιά

Χιλιάδες λούτρινα αρκουδάκια και άλλα παιχνίδια πέταξαν στην Τουρκία οι φίλαθλοι που παρακολουθούσαν τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Μπεσίκτας – Αντάλειασπορ, στην Κωνσταντινούπολη, σε μια προσπάθεια ανακούφισης των παιδιών που έχουν επιζήσει από τους σεισμούς στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι φίλαθλοι πέταξαν χιλιάδες λούτρινα παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το παιγνίδι διακόπηκε. Οι παίκτες χειροκρότησαν και συγκινήθηκαν από την ενέργεια των οπαδών της Μπεσίκτας.

Η εκδήλωση είχε τίτλο «Αυτό το παιχνίδι είναι ο φίλος μου». Σχεδόν με δάκρυα στα μάτια, οι παίκτες βγήκαν στο πλάι του αγωνιστικού χώρου, κάτω από τις κερκίδες, όπου οι φίλαθλοι είχαν πετάξει τα παιγνίδια και άρχισαν να τα μαζεύουν. Η διακοπή που αγώνα κράτησε τέσσερα λεπτά και 17 δευτερόλεπτα για να αντιπροσωπεύσει την ώρα που έγινε ο πρώτος σεισμός των 7,8 Ρίχτερ, στις 6 Φεβρουαρίου.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι στην Τουρκία και τη Συρία έχουν πεθάνει και εκατομμύρια είναι άστεγοι, ενώ άλλοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν τόπο κατοικίας. Η Μπεσίκτας ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Οι οπαδοί μας διοργάνωσαν μια σημαντική εκδήλωση με τίτλο «Αυτό το παιχνίδι είναι ο φίλος μου» κατά τη διάρκεια του αγώνα για να ενισχύσουν το ηθικό στα παιδιά που επλήγησαν από τον σεισμό. «Πέταξαν κασκόλ, μπερέδες και λούτρινα παιχνίδια για να δοθούν ως δώρο στα παιδιά στην περιοχή του σεισμού.»

Ο αμυντικός Tayyib Sanuc είπε: «Υπάρχουν πιο σημαντικά  πράγματα από το ποδόσφαιρο. Περνάμε δύσκολες στιγμές ως χώρα. Μαζί θα γιατρέψουμε τις πληγές. Οι οπαδοί μας έκαναν μια σημαντική εκδήλωση – συγκινήθηκα πολύ.»

Σχεδόν 240.000 άνθρωποι συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και ανακούφισης των σεισμοπαθών σε 11 επαρχίες που επλήγησαν από τον σεισμό στην Τουρκία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ