Τουρκία: Αποφυλακίστηκε η Γκιουλσέν—Σε κατ’ οίκον περιορισμό η τραγουδίστρια

Αποφυλακίστηκε η Τουρκάλα ποπ σταρ Γκιουλσέν καθώς το Πρωτοδικείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την έφεση που άσκησαν οι δικηγόροι της. Ωστόσο, σύμφωνα με το CNN Turk, στην τραγουδίστρια επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός.

Η ποπ σταρ της Τουρκίας είχε φυλακιστεί με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους με αφορμή ένα σχόλιο που έκανε επί σκηνής για τα θρησκευτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συναυλίας της τον περασμένο Απρίλιο, η Γιουλσέν αστειευόμενη είχε πει: «Είναι διεστραμμένος, έχει βγει από τις σχολές ιεροκηρύκων».

Η αναφορά της τραγουδίστριας στα περί διαστροφής συνδέεται με τις αποκαλύψεις το προηγούμενο διάστημα για βιασμούς ανηλίκων σε θρησκευτικά οικοτροφεία και κατηχητικά φροντιστήρια ανάγνωσης του Κορανίου.

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, το πλήρες όνομα της οποίας είναι Γκιουλσέν Μπαϊρακτάρ Τσομπάνογλου, έγραψε στο Twitter ότι αστειευόταν με συναδέλφους της σε μια παράσταση που έδωσε τον Απρίλιο και ζήτησε συγγνώμη από όσους προσέβαλε. Πρόσθεσε ότι κάποιοι άδραξαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα λόγια της για να πολώσουν την κοινωνία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ