Τουρκία: Απειλές ακροδεξιού βουλευτή σε Αρμένιο του HDP για νέα Γενοκτονία – «Θα το ξανακάνουμε»

Μαίνονται… οι συγκρούσεις στην Τουρκία στον απόηχο της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, με βουλευτή κόμματος να απειλεί δημόσια συνάδελφο του αρμενικής καταγωγής με νέα σφαγή μέσω Twitter. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης Ümit Özdağ του «Nέου Κόμματος» (Yeni Parti) του Νταβούτογλου και προ ενός έτους στενός συνεργάτης της ακροδεξιάς, Μεράλ Ακσενέρ στοχοποίησε τον βουλευτή του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Garo Paylan.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Paylan ανέφερε: «106 χρόνια αργότερα, περπατάμε στους δρόμους με την ονομασία Ταλάτ Πασά, του αρχιτέκτονα της γενοκτονίας. Διδάσκουμε τα παιδιά μας σε σχολεία με το όνομα Ταλάτ Πασά» και παραλλήλισε το πως θα ήταν αν υπήρχαν σήμερα δρόμοι με το όνομα Χίτλερ στη Γερμανία.

Απαντώντας στον Paylan, ο Özdağ τον χαρακτήρισε απίστευτα προκλητικό άνθρωπο τονίζοντας. «Εάν δεν είστε πολύ ικανοποιημένοι, πηγαίνετε στην κόλαση. Ο Ταλάτ Πασά δεν εξόρισε τους πατριώτες Αρμένιους, αλλά εκείνους που τους πυροβόλησαν από πίσω σαν εσένα. Όταν έρθει η ώρα, θα έχετε μια παρόμοια εμπειρία όπως εκείνη του Ταλάτ Πασά».

Σε απάντηση στο tweet του Özdağ, ο Paylan τον χαρακτήρισε «φασιστικό» και έγραψε: «Το κατάλοιπο μιας νοοτροπίας που εξαλείφει τον λαό μου λέει και λέει ‘’Θα το κάνουμε ξανά’’.Μας χτυπήσατε και δεν πεθαίναμε; Πεθάναμε ναι. Αλλά αυτοί που έμειναν πίσω δεν εγκαταλείπουν ποτέ τον αγώνα για δικαιοσύνη. Και δεν θα τα παρατήσουν επίσης».

Με πληροφορίες από το ΣΙΓΜΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ