Τουλάχιστον 51 άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 51 άμαχοι, ανάμεσα τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν χθες από αεροπορικές επιδρομές και βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Χαλέπι και στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας στην βορειοδυτική Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Τουλάχιστον 51 άμαχοι, ανάμεσα τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν το Σάββατο στο Χαλέπι και στις δυτικές περιοχές της ομώνυμης επαρχίας” από βομβαρδισμούς που πραγματοποίησαν δυνάμεις πιστές στην συριακή κυβέρνηση, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία και οι αντάρτες, τόνισε η ΜΚΟ.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν αρκετές συνοικίες στο ανατολικό Χαλέπι, στον τομέα της πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες, σκοτώνοντας 15 αμάχους, ανάμεσα τους ένα παιδί, προκαλώντας επίσης τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, επισήμανε το Παρατηρητήριο.

Εννέα άμαχοι, ανάμεσα τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι αντάρτες στις δυτικές περιοχές της πόλης, που ελέγχεται από τις δυνάμεις του καθεστώτος.

Ακόμη 27 άμαχοι, ανάμεσα τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν από επιδρομές αεροσκαφών της συριακής και της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας σε τρεις πόλεις στις δυτικές περιοχές του Χαλεπιού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Τουλάχιστον 10 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμό νοσοκομείου

Σκληρές μάχες στο Χαλέπι

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 5.000 νεκροί σε 6 μήνες στο Αφγανιστάν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ