Τορίνο – Η πρώτη μεταμόσχευση λεκάνης στον κόσμο

Ένας 18χρονος Ιταλός υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αντικατάσταση της μισής λεκάνης του, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στον κόσμο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τορίνο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νεαρός έπασχε από οστεοσάρκωμα της λεκάνης, ένα είδος κακοήθειας των οστών. Εδώ και έναν χρόνο υποβαλλόταν σε χημειοθεραπεία, όμως οι γιατροί έκριναν ότι για την αντιμετώπιση της ασθένειας ήταν αναγκαία μια πιο ριζοσπαστική λύση.

Οι ορθοπεδικοί χειρουργοί του τοπικού κέντρου τραυματολογίας παρήγγειλαν έτσι σε μια αμερικανική εταιρεία να κατασκευάσει από τιτάνιο μια… μισή λεκάνη για να την εμφυτεύσουν στον 18χρονο. Η νέα λεκάνη του ασθενούς είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και καλυμμένη με ταντάλιο, ένα υλικό που γίνεται καλά ανεκτό από τα ανθρώπινα οστά.

Η επέμβαση έγινε την Τρίτη και διήρκησε εντεκάμισι ώρες. Οι γιατροί αφαίρεσαν το δεξί μισό της λεκάνης καθώς και τον γοφό του 18χρονου και τα αντικατέστησαν με το πρόθεμα από τιτάνιο.

Η χειρουργική επέμβαση πήγε πολύ καλά και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ασθενής έχει τις αισθήσεις του και αναπνέει μόνος του, μολονότι νοσηλεύεται ακόμη στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

 

Διαβάστε επίσης:

Χάρισε ζωή… τόσο απλά

Νέο φάρμακο για την ψωρίαση

Φάρμακο θα… διαγράφει κακές αναμνήσεις

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.