Το ύστατο χαίρε στον Ζακ Σιράκ – Τιμές απέδωσαν στρατιωτικά αγήματα – Παρόντες πολλοί ξένοι ηγέτες- ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στρατιωτικά αγήματα απέδωσαν τιμές ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος χειροκροτούσε, αποχαιρετώντας έναν από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς της Γαλλίας, τον Ζακ Σιράκ.

Ο νυν Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επιθεώρησε τα αγήματα αποτίοντας φόρο τιμής στον Σιράκ, ενώ στάθηκε μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν στο πλευρό της κόρης του αείμνηστου Γάλλου πολιτικού. Το “παρών” έδωσαν οι πρώην πρόεδροι της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί με τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι αλλά και ο Φρανσουά Ολάντ.

Παρόντες ήταν πολλοί ξένοι πολιτικοί και προσωπικότητες, όπως ο Μπιλ Κλίντον, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, ο Γκι Φερχόφστατ, ο πρίγκιπας Έντουαρντ της Βρετανίας, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι με τη σύζυγό του Μαρία Τερέζα Μέστρε. Παρούσα και η Σάλμα Χάγεκ που συνόδευε τον σύζυγό της, Γάλλο επιχειρηματία και εκατομμυριούχο Φρανσουά Ανρί Πινό

Το φέρετρο μετέφεραν στον ναό του Αγίου Σουλπικίου οι πρώην σωματοφύλακες του Ζακ Σιράκ με τους παριστάμενους να χειροκροτούν.

Η χήρα του Σιράκ, Μπερναντέτ, λόγω προβλημάτων υγείας, παρευρέθη στην ιδιωτική τελετή που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, ενώ δεν μπορούσε να παρασταθεί στην επίσημη νεκρώσιμη ακολουθία.

Πηγή: Daily Mail, BFMTV.com, Πηγή φωτό: Reuters, AP, AFP, EPA

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ