Το Βρετανικό Μουσείο απαντά στον Clooney

Το Βρετανικό Μουσείο απαντά στον Clooney

 

Τη δήλωση του George Clooney αναφορικά με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα σχολίασε εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου και ο επικεφαλής της βρετανικής επιτροπής για την επανένωση των γλυπτών.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Έντι Ο ‘Χάρα, επικεφαλής της βρετανικής επιτροπής ανέφερε ότι «η παρέμβαση του κ. Τζόρτζ Κλούνεϊ είναι ευπρόσδεκτη κυρίως για δύο λόγους. Κατ’ αρχάς γιατί θεωρείται από το ευρύ κοινό καλλιτέχνης υψηλής νοημοσύνης και ευαισθησίας, που δεν φοβάται να πάρει θέση αρχής σε θέματα που προκαλούν σοβαρή ανησυχία. Έτσι σε αυτή την περίπτωση βρισκόμαστε σε ευχάριστη θέση, διότι είναι έτοιμος να υποστηρίξει την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. Δεύτερον, όπως έχουμε διαπιστώσει, όταν η κοινή γνώμη ενημερώνεται για το θέμα, τότε μια μεγάλη μερίδα της, υποστηρίζει την επανένωση των γλυπτών».

Με τη σειρά του εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου, όταν ρωτήθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επισήμανε: «Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, όπως και ο κάθε άνθρωπος, έχει δικαίωμα της δικής του άποψης για το θέμα. Αλλά υπάρχει ένας εξαιρετικά περίπλοκος διάλογος γύρω από αυτό. Ο κόσμος μπορεί να παραπλανηθεί, όταν το θέμα συζητιέται δημόσια, καθώς τα γεγονότα μπορεί πολύ εύκολα να παραποιηθούν».

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Κλούνεϊ: Ο δήμαρχος του Λονδίνου ήταν πιωμένος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ