Το Twitter απέσυρε βίντεο του Ντόναλντ Τραμπ για τον κορονοϊό

Ένα βίντεο που είχε αναρτήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και περιείχε «ψευδείς πληροφορίες» για τον κορονοϊό, απέσυρε το Twitter το βράδυ της Δευτέρας. «Τα tweet που συνόδευαν το βίντεο παραβιάζουν την πολιτική μας όσον αφορά στην παραπληροφόρηση για την Covid-19», ανέφερε εκπρόσωπος της πλατφόρμας, χωρίς, όμως, να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Επίσης, εκπρόσωπος του Facebook είπε ότι το ίδιο βίντεο κατέβηκε και από αυτήν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Δευτέρας επειδή περιείχε «ψευδείς πληροφορίες σχετικές με τα φάρμακα και τις θεραπείες» της Covid-19. Στο βίντεο, μια ομάδα γιατρών έκαναν παραπλανητικές και ψευδείς δηλώσεις για την πανδημία. Σύμφωνα με την Washington Post, περισσότερα από 14 εκατομμύρια άνθρωποι το είδαν μέσω του Facebook. Λίγες ώρες αργότερα, ο πρόεδρος Τραμπ ανήρτησε πολλά τμήματα του ίδιου βίντεο στη σελίδα του στο Twitter.

Μεταξύ άλλων, στο βίντεο αναφέρεται ότι δεν είναι αναγκαίες οι μάσκες για να σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας. Επί μισή ώρα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο Τραμπ ανέβαζε μηνύματα υπερασπιζόμενος τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης, ενός ανθελονοσιακού φαρμάκου, το οποίο έχει επαινέσει πολλές φορές. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία της Covid-19.

Πάντως, χθες το βράδυ, ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Twitter γράφοντας σε ανάρτησή του πως είναι αηδιαστικό το γεγονός ότι «υπάρχουν τόσα πολλά trends για μένα, αλλά ποτέ ένα καλό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ