Το τερμάτισαν τουρκικά ΜΜΕ: Αμφισβητούν την κυριαρχία της Λέσβου με πρόσχημα στρατιωτική άσκηση

Νέο παραλήρημα από τουρκικά ΜΜΕ, στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων του Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί κυριαρχίας των αποστρατικοποιημένων νησιών.

Δημοσίευμα της εφημερίδας της Τουρκίας Aksam θέτει θέμα κυριαρχίας της Λέσβου με αφορμή τη διενέργεια στρατιωτικής άσκησης στο νησί.

Με τίτλο «Προειδοποίηση στον Έλληνα για τη Λωζάνη», το δημοσίευμα αναφέρει ότι «οι ελληνικές ασκήσεις στη Λέσβο μπορούν να ξεκινήσουν τη συζήτηση για την κυριαρχία». Συγκεκριμένα, στην εφημερίδα σημειώνεται ότι «μετά την προειδοποίηση πως «δεν μπλοφάρουμε σχετικά με τη συζήτηση για το θέμα της κυριαρχίας των νησιών” αποκαλύφθηκαν οι εικόνες της στρατιωτικής άσκησης της Ελλάδας στη Λέσβο».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δημοσιεύονται δορυφορικές εικόνες από τα στρατόπεδα της Λέσβου, επισημαίνοντας ότι στο νησί, το οποίο απέχει 5,5 χλμ. από την Τουρκία και έχει καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, βρίσκονται μια μεραρχία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι κύριες μονάδες της, δύο συντάγματα πεζικού, επτά τάγματα πεζικού, ένα τάγμα ειδικής εθνοφρουράς, τρία τάγματα αρμάτων μάχης, τέσσερα τάγματα πυροβολικού και 1 τάγμα αντιαεροπορικής άμυνας.

τουρκικά ΜΜΕ Λέσβος

Μάλιστα, η εφημερίδα Aksam αμφισβητεί την κυριαρχία και για την Χίο, τους Λειψούς, την Ικαρία, την Αστυπάλαια, τη Ρόδο και το Καστελόριζο. 

τουρκικά ΜΜΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ