Καλιφόρνια: «Τέρας» καταδικάστηκε σε 707 χρόνια φυλάκισης για κακοποίηση 16 αγοριών – «Οι στιγμές μας ήταν 100% αυθεντικές» είπε προκλητικά

Σε περισσότερα από 700 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ένας άνδρας στις ΗΠΑ που φρόντιζε παιδιά και τα κακοποιούσε. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη όταν αποκαλύφθηκε.  Ο ίδιος είπε ότι «ήταν περήφανος» που έφερε χαμόγελο στα παιδιά στα οποία επιτέθηκε σεξουαλικά.

Ο Matthew Zakrzewski, 34 ετών, κρίθηκε ένοχος για 34 κακουργήματα, συμπεριλαμβανομένων άσεμνων πράξεων και ασέλγειας σε βάρος ανήλικου ηλικίας κάτω των 14 ετών, για κακοποίηση παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της παρενόχλησης 16 νεαρών αγοριών που ήταν υπό τη φροντίδα του και προβολή πορνογραφικού υλικού σε ανήλικο, στην περιφέρεια Orange County. ανακοίνωσε η Εισαγγελία.

Ο Zakrzewski διέπραξε τα φρικιαστικά εγκλήματά του για περισσότερα από τρία χρόνια, από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Μάιο του 2019. Τα θύματά του ήταν από 2 έως 12 ετών.

«Ήμουν περήφανος που έφερνα χαμόγελα στα παιδιά σας και όλες οι όμορφες στιγμές που μοιραζόμασταν ήταν 100 %  αυθεντικές», είπε ο Zakrzewski προτού η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κομητείας Όραντζ Κίμπερλι Μένινγκερ του διαβάσει τη μοίρα του.

Το «τέρας» βρήκε δουλειά μέσω της ιστοσελίδας που διατηρούσε, αποκαλώντας τον εαυτό του «το αυθεντικό Sitter Buddy» και πρόσφερε πολλές υπηρεσίες, όπως φύλαξη παιδιών και φύλαξη βρεφών κατά τη διάρκεια της νύχτας και των διακοπών.

Laguna Beach Police Department

Ξέσπασαν οι συγγενείς των παιδιών

«Η θανατική καταδίκη του ταιριάζει… Σας παρακαλώ μην δείξετε έλεος σε αυτό το ζώο», δήλωσε η γιαγιά δύο εκ των θυμάτων, σύμφωνα με το ABC 7.

Άλλοι γονείς δήλωσαν ότι έχουν κατακλυστεί με ενοχές που προσέλαβαν ένα «τέρας» για να προσέχει τα παιδιά τους.

«Θα έχω ενοχές για το υπόλοιπο της ζωής μου που άφησα αυτό το ζώο στη ζωή μου», δήλωσε μια μητέρα. «Προσέλαβα μια φορά στη ζωή μου μπέιμπι σίτερ. Μόνο μια φορά στη ζωή μου».

«Ερχόταν στο σπίτι μας μια φορά το μήνα για ένα χρόνο», δήλωσε μια μητέρα της οποίας ο 2χρονος γιος έπεσε θύμα του Zakrzewski. «Ένα από τα πρώτα πράγματα που του έμαθε ήταν να κρατάει μυστικά», υποστήριξε.

Είχε βιβλίο για την παιδοφιλία

Στις τελικές παρατηρήσεις της κατά τη διάρκεια της δίκης, η εισαγγελέας Juliet Oliver αποκάλυψε ότι ο Zakrzewski είχε στον υπολογιστή του ένα «ολόκληρο βιβλίο» για την παιδοφιλία και είχε βιντεοσκοπήσει τα περισσότερα από τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του.

Συνελήφθη όταν οι γονείς ενός εκ των παιδιών, τον κατήγγειλαν τον Μάιο του 2019 στην αστυνομία επειδή άγγιξε ανάρμοστα τον 8χρονο γιο τους. Τότε εξέφρασαν την ανησυχία τους και για άλλα παιδιά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει εντατική έρευνα. Έτσι ανακάλυψαν ένα δεύτερο θύμα του, 7 ετών, στο Λος Άντζελες, ενώ διαπίστωσαν ότι είχε κακοποιήσει ακόμη 10 αγόρια στη Νότια Καλιφόρνια.

Ο ίδιος συνελήφθη στις 17 Μαΐου 2019, σε ένα τοπικό αεροδρόμιο.

Αφού σε βάρος του ασκήθηκαν πέντε κατηγορίες για κακούργημα, οι ανακριτές ζήτησαν από τους πολίτες βοήθεια για τον εντοπισμό άλλων, πιθανών, θυμάτων και έτσι ασκήθηκαν οι υπόλοιπες κατηγορίες εναντίον του.

KABC

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ