Το Συμβούλιο Εποπτείας της Οικονομικής Σταθερότητας των ΗΠΑ συζήτησε για το Brexit

Οι επικεφαλής των χρηματοπιστωτικών ρυθμιστικών οργανισμών στις ΗΠΑ, μεταξύ των και ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, συζήτησαν την Τρίτη για το επερχόμενο δημοψήφισμα στη Βρετανία σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προγραμματισμένη συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Οικονομικών.

“Κατά τη διάρκεια της διευθυντικής συνόδου, η επιτροπή συζήτησε τις πρόσφατες εξελίξεις της αγοράς, καθώς και την πιθανότητα της απόσχισης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση”, ανακοίνωσε το υπουργείο περιληπτικά για τη συνάντηση.

Την Πέμπτη, οι Βρετανοί θα αποφασίσουν σε δημοψήφισμα αν επιθυμούν να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ, με το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας να περιγράφεται δημοσίως ως “Brexit“.

Στο Συμβούλιο Εποπτείας της Οικονομικής Σταθερότητας, που αποτελείται από τους επικεφαλής όλων των χρηματοπιστωτικών ρυθμιστών στις ΗΠΑ, έχει ανατεθεί ο ρόλος της αποτίμησης πιθανών απειλών για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και της πρόληψης κινδύνων οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κρίση του μεγέθους της κατάρρευσης του 2007-2009.

Τα άλλα μέλη της επιτροπής συμπεριλαμβάνουν τον πρόεδρο της Επιτροπής Προθεσμιακών Συναλλαγών Εμπορευμάτων Τίμοθι Μάσαντ, ο οποίος είχε πρόσφατα συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τον εναρμονισμό των κανονισμών χρηματοπιστωτικών παραγώγων, και την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Μαίρη Τζο Γουάιτ.

Η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν η οποία αποτελεί μέλος του Συμβουλίου δεν συμμετείχε στην κλειστή συνάντηση, η οποία κάλυψε μεταξύ άλλων και το θέμα των προτεινόμενων κανονισμών για ασφαλιστικές εταιρείες.

Η Γέλεν μίλησε κατά την προγραμματισμένη αναφορά της στην Τραπεζική Επιτροπή της Γερουσίας και επισήμανε ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα μπορούσε να ��χει «σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις» και να επηρεάσει την προοπτική της αμερικανικής οικονομίας.

Τα μέλη του Συμβουλίου συγκλήθηκαν επίσης σε ανοιχτή συνεδρία όπου συζήτησαν την ετήσια αναφορά του για το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Στην αναφορά του το Συμβούλιο επισημαίνει την επιρροή στην οικονομία του Βρετανικού δημοψηφίσματος, της ανασφάλειας περί της οικονομικής συμφωνίας της Ελλάδας και τη συνεχιζόμενη γεωπολιτική κρίση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, και προσθέτει ότι η μετανάστευση από εμπόλεμες χώρες “έχει επίσης θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή συνοχή”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: Είναι κρίσιμο για το Δουβλίνο η Βρετανία να παραμείνει στην ενιαία αγορά της ΕΕ

Δημοψήφισμα ανάλογο με αυτό της Βρετανίας προτείνει για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ η Λεπέν

Wall Street: Με άνοδο 0,1% έκλεισε ο Dow Jones

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ