“To σπίτι θα γινόταν ο τάφος μας”

“To σπίτι θα γινόταν ο τάφος μας”

Ο τυφώνας Σάντυ έγινε αιτία να δουν τον χάρο με τα μάτια τους ο Ηλίας Ζαροκώστας και η οικογένεια του, όταν το σπίτι τους διαπέρασε ορμητικό ποτάμι καθώς και η ηθοποιός Δορωθεά Μερκούρη. η οποία βρισκόταν στην Νέα Υόρκη για επαγγελματικούς λόγους.

Περιγράφοντας τη φρίκη που έζησε η τριμελής οικογένεια του Ηλία Ζαροκώστα, η οποία ζει στη χερσόνησο Ρόκγουεϊ, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, ο ομογενής αφηγείται: “Από τη Δευτέρα το απόγευμα (29 Οκτωβρίου) δεν είχαμε ρεύμα, αλλά δεν υπολογίσαμε ότι προμηνυόταν ένα τέτοιο μεγάλο κακό. Πέρυσι, πριν τον τυφώνα “Αϊρίν”, μας καλούσε η αστυνομία να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας. Φέτος δεν έγινε κάτι τετοιο, παρά μονάχα νωρίτερα υπήρξε η έκκληση του δημάρχου από την τηλεόραση” και συνεχίζει: “τα έπιπλα ακόμη και το ψυγείο, έπλεαν μέσα στο σπίτι. Το νερό είχε φτάσει λίγο πιο κάτω από τον λαιμό μας. Κάποια στιγμή, εκεί που αρχίσαμε να χάνουμε κάθε μας ελπίδα, ακούσαμε να φωνάζουν με μεγάφωνα αν υπήρχαν εγκλωβισμένοι και είδαμε αναμμένους φακού, λες και βρισκόμασταν μέσα στη θάλασσα ύστερα από ναυάγιο”.

Ο τρόμος της Δωροθέας Μερκούρη

Δραματικές στιγμές όμως έζησε και η ηθοποιός Δωροθέα Μερκούρη, η οποία διέμενε στην περιοχή Soho της Νέας Υόρκης για επαγγελματικούς λόγους. “Ήταν πάρα πολύ άσχημα και τρομακτικά. Ξαφνικά σε μια ολόκληρη πόλη δεν υπήρχε φως, δεν υπήρχαν ανοιχτά μαγαζιά. Δεν μπορούσαμε να βρούμε τίποτα ανοιχτό για να αγοράσουμε φαγητό. Έπρεπε να πάρουμε ταξί και να πάμε βορειότερα του κέντρου για να βρούμε ανοιχτά μαγαζιά προκειμένου ν΄ αγοράσουμε φαγώσιμα. Ήμασταν με φακούς και κεριά για μία εβδομάδα. Χωρίς ζεστό νερό και καλοριφέρ. Έχω ζήσει κι άλλους τυφώνες, όμως ο συγκεκριμένος δεν είχε καμία σχέση με τους προηγούμενους”.

Πηγή: Εspresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ