Το Reuters για τη συνέντευξη Λαφαζάνη στην “Αγορά”

Στη συνέντευξη του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη στην εφημερίδα “Αγορά” αναφέρεται το Reuters. 

“Στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης υποβαθμίζουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν πρόωρες εκλογές”, αναφέρει μεταξύ άλλων το πρακτορείο.

“Ορισμένοι σκληροπυρηνικοί στον ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου ενός Αναπληρωτή Υπουργού, δήλωσαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ότι θα χρειαστούν νέες εκλογές για να εξασφαλιστεί η λαϊκή νομιμοποίηση αναφορικά με τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται για τη λήψη βοήθειας”, σημειώνεται στο δημοσίευμα. 

Όμως, συνεχίζει το Reuters, ο κ. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε  στο ενδεχόμενο εκλογών κατά την ομιλία του στη Βουλή την Παρασκευή, αλλά εστίασε την προσοχή του στο να ασκήσει κριτική στους όρους της πρότασης των δανειστών. “Το Σάββατο δύο υπουργοί δήλωσαν ότι δεν βλέπουν λόγο για διενέργεια εκλογών, ενώ μια δημοσκόπηση έδειξε ότι οι Έλληνες δεν έχουν διάθεση να επιστρέψουν στις κάλπες, μόλις πέντε μήνες μετά την νίκη του Αλέξη Τσίπρα, με μια αριστερή ριζοσπαστική ατζέντα για τον τερματισμό της λιτότητας”.

“Δεν υπάρχει κανένας λόγος για εκλογές”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής σε τηλεοπτική συνέντευξη το Σάββατο.  “Πιστεύω ακράδαντα ότι θα υπάρξει μια συμφωνία”, πρόσθεσε. πρόσθεσε. Η δήλωση αυτή απηχούσε στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας την Παρασκευή, όταν ισορρόπησε την αγανάκτηση λόγω των όρων που θέτουν οι δανειστές με την αισιοδοξία ότι μια συμφωνία είναι πιο κοντά από ποτέ – αλλά με τους όρους της Ελλάδας, γράφει το Reuters. 

“Ο υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος προέρχεται από την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι κοντά στον Τσίπρα, φάνηκε επίσης να απορρίπτει την συζήτηση για εκλογές, λέγοντας στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Αγορά» ότι η κυβέρνηση έχει ήδη μια σαφή λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της” αναφέρει το Reuters. 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ