Το προφίλ του μακελάρη του Κονέκτικατ

Το προφίλ του μακελάρη του Κονέκτικατ 

Οι κάτοικοι της μικρής κοινότητας Νιουτάουν του Κονέκτικατ προσπαθούν να συνέλθουν μετά το χθεσινό μακελειό στο πρωτοβάθμιο σχολείο, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να βρεί απάντηση στο ερώτημα τί ώθησε τον 20χρονο ‘Ανταμ Λάνζα να ανοίξει πυρ και να σκοτώσει 26 ανθρώπους ανάμεσά τους 20 παιδιά και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει.

Επισήμως πάντως, η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει ότι ο Λάνζα είναι ο δράστης της επίθεσης στο σχολείο αυτό στο οποίο φοιτούν παιδιά ηλικίας από 5 ως 10 ετών.

Η αστυνομία ανέφερε ότι βρέθηκε επίσης νεκρή μια γυναίκα σε κοντινό σπίτι, αλλά δεν επιβεβαίωσε εάν πρόκειται για τη μητέρα του Λάνζα.

Ο Λάνζα ήταν ένας ντροπαλός και ασυνήθιστα έξυπνος μαθητής, σύμφωνα με δυο συμμαθητές του. Στο Γυμνάσιο του Νιουτάουν ντυνόταν πιο επίσημα από τα άλλα παιδιά, συχνά με χακί παντελόνια και πουκάμισα, δήλωσε ο Τιμ Αρνον, συμμαθητής του στο Γυμνάσιο.

Ο ‘Αρνον είπε ακόμα ότι ο Λάνζα δεχόταν πιέσεις από τους γονείς του να σπουδάσει, ιδιαίτερα από τη μητέρα του. “Τον πίεζε πολύ να δουλεύει όλο και πιο σκληρά στο σχολείο”, είπε.

Η Νάνσυ και ο Πίτερ Λάνζα χώρισαν το 2008. Ο Νταν Χολμς, ιδιοκτήτης εταιρίας στην περιοχή δήλωσε ότι η Νάνσυ Λάνζα ήταν φανατική συλλέκτρια όπλων και ότι κάποτε τού έδειξε ένα τουφέκι που είχε αγοράσει. “‘Ελεγε ότι συχνά πήγαινε για σκοποβολή με τα παιδιά της.

Ο Χολμς πρόσθεσε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ολοκλήρωσε τη διακόσμηση της αυλής της με λαμπάκια και γιρλάντες για τα Χριστούγεννα. “Ηταν πολύ χαρούμενη και πάντα εκτιμούσε τη δουλειά μας”, πρόσθεσε. ‘Ενας άλλος συμμαθητής του περιέγραψε τον Λάνζα ως έξυπνο μεν, αλλά χωρίς φίλους. “‘Ηταν ένα πολύ ήσυχο παιδί. ‘Ημουν ο μοναδικός φίλος του στο δημοτικό. ‘Ηταν πάντα ένα πραγματικά καλό και ευγενικό παιδί”, πρόσθεσε.

 

 Πηγή: ΑΜΠΕ 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ