Το Πεντάγωνο γνώριζε

Το Πεντάγωνο γνώριζε

Οι επικεφαλής του Πενταγώνου γνώριζαν για την επίθεση που είχε δεχθεί στις 11 Σεπτεμβρίου το αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη μία ώρα μετά την εκδήλωσή της, πλην όμως δεν ήσαν σε θέση να κινητοποιήσουν έγκαιρα τις στρατιωτικές ενισχύσεις που σταθμεύουν στην Ευρώπη, προκειμένου να διασώσουν τον πρεσβευτή τους και το άλλο διπλωματικό προσωπικό που έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες.

Η αντίδραση της κυβέρνησης Ομπάμα στο συγκεκριμένο επεισόδιο είχε αποκτήσει βαρύνουσα σημασία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Τόσο η CIA, η οποία διατηρούσε βάση κοντά στο προξενείο, όσο και το ΥΠΕΞ έδωσαν στη δημοσιότητα τα καταγεγραμμένα χρονοδιαγράμματα των γεγονότων εκείνης της ημέρας.

Θυμίζουμε ότι μετά την επίθεση, η CIA απομάκρυνε από το προξενείο το διπλωματικό προσωπικό που είχε επιβιώσει, δύο ώρες μετά. Ο πρεσβευτής Κρίστοφερ Στίβενς αγνοείτο και το πτώμα του εντοπίσθηκε αργότερα σε τοπικό νοσοκομείο. Άλλα τρία μέλη του προσωπικού έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση κατά του προξενείου και της κοντινής βάσης της CIA.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ