Το Πεκίνο ακυρώνει τους πρωτοχρονιάτικους εορτασμούς λόγο κοροναϊού

Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι ακυρώνει λαμπερές εκδηλώσεις για την κινεζική Πρωτοχρονιά σε μια προσπάθεια να ελέγξει την εξάπλωση του φονικού κοροναϊού.

Αξιωματούχοι της κινεζικής πρωτεύουσας ακύρωσαν εκδηλώσεις περιλαμβανομένων πανηγυριών μέσα σε ναούς που μπορεί να προσελκύσουν χιλιάδες τουρίστες. Οι κάτοικοι έλαβαν οδηγία να ενισχύσουν την πρόληψη κατά του ιού, που μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει 17 και μπορεί να επηρεάσει χιλιάδες.

Σε ανάρτηση σε παρόμοια πλατφόρμα με το Twitter, το Weibo, οι Αρχές του Πεκίνου ανακοίνωσαν ότι η κίνησή τους αποσκοπεί στο να υπάρξει πρόληψη της επιδημίας και έλεγχος.

Η Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο της Κίνας, θα κλείσει μέχρι νεωτέρας εξαιτίας της επιδημίας, ανακοινώθηκε από τον θεσμό.

Το παλιό ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας θα κλείσει τις πύλες του από το Σάββατο «για να αποφευχθούν μολύνσεις που συνδέονται με τη συγκέντρωση επισκεπτών», αναφέρει το μουσείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Επίσης, ακυρώθηκαν αγώνες ποδοσφαίρου και μποξ στην Ουχάν που είναι το επίκεντρο της επιδημίας. Με πληροφορίες από την Daily Mail και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι φωτό του EPA

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ