Ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στο Πακιστάν εκλήθη σήμερα στο πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του εκφράστηκε η “βαθιά ανησυχία” των πακιστανικών αρχών για τις επιδρομές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.
Η κίνηση αυτή, η οποία μπορεί να κλιμακώσει την ένταση ανάμεσα στις δύο συμμαχικές χώρες, γίνεται μετά τη δήλωση Πακιστανών αξιωματούχων των υπηρεσιών πληροφοριών ότι το ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα Αμπού Γιαχία αλ Λίμπι μπορεί να σκοτώθηκε από επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
Οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών εγείρουν μεγάλα εμπόδια στις συνομιλίες που αποσκοπούν στη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Ισλαμαμπάντ.