Το νέο τηλεσκόπιο της NASA που ανιχνεύει ζωή σε 60 ώρες – Θα μπορούν να εντοπίσουν εξωγήινους έως το 2026

Η ύπαρξη ζωής σε έναν άλλο πλανήτη θα μπορούσε να αποδειχθεί ακόμη και το 2026 χάρη σε ένα νέο τηλεσκόπιο. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο αναφέρει ότι το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA θα μπορούσε να ανιχνεύσει σημάδια ζωής σε άλλους πλανήτες σε μόλις 60 ώρες.

Η Caprice Phillips που πήρε μέρος στην έρευνα είπε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι “ρεαλιστικά σημάδια ζωής σε έναν άλλον πλανήτη μπορούν να βρεθούν στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια”.

H Caprice Phillips υπολόγισε ότι όταν το τηλεσκόπιο James Webb εκτοξευθεί τον Οκτώβριο θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει αμμωνία γύρω από πλανήτες νάνους αερίων έπειτα από μερικές μόνο περιστροφές.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου μοντελοποίησε τον τρόπο με τον οποίο το τηλεσκόπιο θα ανταποκρίνονταν σε διάφορα σύννεφα και ατμοσφαιρικές συνθήκες. “Η έρευνά μου δείχνει ότι για πρώτη φορά, έχουμε τις επιστημονικές γνώσεις και τις τεχνολογικές ικανότητες για να βρούμε ρεαλιστικές απαντήσεις στα ερωτήματα για εύρεση ζωής”, είπε η επιστήμονας.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: Daily Mail, Nasa/Chris Gunn

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ