Το ναυάγιο του Τιτανικού “ζωντανεύει” στο Twitter

104 χρόνια μετά την βύθιση του Τιτανικού, το τραγικότερο ναυτικό δυστύχημα στην ιστορία ξαναζωντανεύει μέσω του Twitter,  δημιουργώντας ένα αίσθημα τρόμου στους χρήστες του διαδικτύου.

Σαν σήμερα, τον Απρίλιο του 1912 το υπερπολυτελές πλοίο συγκρούεται με ένα παγόβουνο και χάνεται στα νερά του βορείου Ατλαντικού, παρασύροντας στον θάνατο πάνω από 1.000 ανθρώπους.

Με αφορμή την σημερινή μέρα, δημιουργήθηκε η σελίδα «Real Time History» στο Twitter, μέσω της οποίας οι χρήστες του διαδικτύου είχαν τη δυνατότητα παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο την αναπαράσταση της  βύθισης του πλοίου.

Έτσι, με tweet, που υποτίθεται ότι προέρχονταν από το πλήρωμα του Τιτανικού, έγινε λεπτό προς λεπτό η αφήγηση από την στιγμή που σάλπαρε το πλοίο μέχρι τη βύθισή του.

«Τιτανικός 2:18πμ. Τα φώτα αναβοσβήνουν και στη συνέχεια σκοτάδι» γράφει το, και συνεχίζει: «Στις 2:19 ο Τιτανικός σπάει στα δύο […]. Δύο ώρες και 40 λεπτά μετά από την πρόσκρουση στο παγόβουνο, το πλοίο βυθίζεται τελείως. […] Οι περισσότεροι από τους επιβάτες του Τιτανικού πνίγηκαν νωρίς το πρωί».

Δείτε επίσης:

Τι απέγιναν οι επιζώντες του Τιτανικού; – Σπάνιες φωτογραφίες μετά τη βύθιση του πλοίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ