Το μωρό από το άλμπουμ “Nevermind” μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία

Το διάσημο μωρό από το εξώφυλλο του άλμπουμ των Nirvana, “Nevermind“, είναι σήμερα 30 ετών. Ο Σπένσερ Έλντεν αποφάσισε να μηνύσει το διάσημο και πετυχημένο συγκρότημα, τη δισκογραφική, τους διαχειριστές της περιουσίας του Κερτ Κομπέιν και όλους τους εμπλεκόμενους, με τις κατηγορίες της παιδικής πορνογραφίας.

Ο 30χρονος Σπένσερ κατηγορεί τους εμπλεκόμενους πως παραβίασαν τους ομοσπονδιακούς νόμους περί παιδικής πορνογραφίας. Επίσης προσθέτει πως οι γονείς του δεν υπέγραψαν ποτέ κάποιο επίσημο έγγραφο, με το οποίο παραχωρούσαν την άδεια στους Nirvana για να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραφία του.

Η φωτογράφηση προέκυψε από πρωτοβουλία του φωτογράφου Kirk Weddle, ο οποίος φέρεται να έπεισε τον πατέρα του Σπένσερ, Ρίκ Έλντεν, να παρευρεθεί σε πάρτι ενάντια αμοιβής 200 δολαρίων και να βάλει το νεογέννητο μωρό στην πισίνα για γυρίσματα και φωτογράφηση. Ο Ρίκ Έλντεν ισχυρίζεται πως κατά την διάρκεια του πάρτι “κανείς δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε”.

“Το όνομά μου έχει συνδεθεί για πάντα με την εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση”

«Η ταυτότητα και το νομικό του όνομα έχουν συνδεθεί για πάντα με την εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση που βίωσε ως παιδί» αναφέρεται στη μήνυση που κατέθεσε ο Σπένσερ Έλντεν. Η αγωγή αναφέρει επίσης ότι «οι εναγόμενοι παρήγαγαν, κατείχαν και διαφήμιζαν εν γνώσει τους εμπορική παιδική πορνογραφία που απεικόνιζε τον Σπένσερ και αποκόμιζαν οικονομικά οφέλη μέσω αυτής. Παρ’ ότι γνώριζαν τι έκαναν, οι εναγόμενοι δεν έλαβαν ποτέ εύλογα μέτρα για την προστασία του Σπένσερ και την αποτροπή της ευρείας διακίνησης της εικόνας και σεξουαλικής της εκμετάλλευσης».

Μάλιστα ο 30χρονος Σπένσερ τονίζει ότι η φωτογραφία του άλμπουμ, την οποία φέρεται να επέλεξε ο τραγουδιστής της μπάντας, Κερτ Κομπέιν, συμβολίζει έναν «εργάτη του σεξ» που κυνηγά το χρήμα.

Ο Σπένσερ Έλντεν ζητά μέσω της μήνυσής του, 150.000 ευρώ από κάθε έναν από τους 17 εναγόμενους.

Βέβαια ο Σπένσερ Έλντεν έχει αναδημιουργήσει τη φωτογραφία του εξωφύλλου, τόσο το 2008 σε ηλικία 17 ετών όσο και το 2016, στην 25η επέτειο του άλμπουμ.Και στις δύο φωτογραφίες φορούσε μαγιό, σε αντίθεση με την πρωταρχική που ήταν μωρό και ήταν εντελώς γυμνό. Μιλώντας στη New York Post, ο Σπένσερ είχε αναφέρει ότι το 2016 πληρώθηκε 200 δολάρια για τη φωτογραφία.

Το «Nevermind» έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα από το 1991, όταν και κυκλοφόρησε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.