Το ΜΙΤ στην κορυφή

Το ΜΙΤ στην κορυφή

Ως το κορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ΜΙΤ, ενώ έξι ελληνικά κατέκτησαν θέσεις στον κατάλογο των 800 καλύτερων στον Διεθνή Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων 2013 της QS.

Αυτά είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (θέση 471), το Πανεπιστήμιο Κρήτης (491), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (501), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (501), το Πανεπιστήμιο Πατρών (601) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (701).

Οσο για το «τοπ 10» των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, το ΜΙΤ, που βρίσκεται ξανά στην κορυφή, ακολουθεί με σειρά το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το οποίο ανέβηκε στη δεύτερη θέση περνώντας το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, που φέτος έπεσε στην τρίτη.

Ακολουθούν στη συνέχεια το UCL του Λονδίνου, το Imperial College του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο Γέιλ, το Πανεπιστήμιο του Σικάγου και στη δέκατη θέση ισοβαθμούν το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (CalTech) και το Πανεπιστήμιο Πρίνστον. Τα περισσότερα πανεπιστήμια της λίστας είναι αμερικανικά (144), ενώ ακολουθούν τα βρετανικά (69), τα γερμανικά (42), τα γαλλικά (40) και τα ιαπωνικά (38).

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ