Το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ για τα γενέθλιά της – Η αναφορά στον σύζυγό της

Η βασίλισσα Ελισάβετ στο μήνυμά της για τα 95α γενέθλιά της ανέφερε ότι ήταν «βαθιά συγκινημένη» από την «υποστήριξη και την ευγένεια» που έδειξε το κοινό μετά τον θάνατο του συζύγου της, Δούκα του Εδιμβούργου. Είναι τα πρώτα γενέθλια που γιορτάζει χωρίς εκείνον, έπειτα από 73 χρόνια κοινής πορείας.

Η μονάρχης ευχαρίστησε όσους ευχήθηκαν και όπως είπε τα συλλυπητήρια για την απώλεια του συζύγου της «άγγιξαν βαθιά» τη βασιλική οικογένεια. Η βασίλισσα σημείωσε ότι αυτή και η οικογένειά της βρίσκονται σε μια «περίοδο μεγάλης θλίψης» αλλά παρηγορήθηκαν από επαινετικά λόγια για τον Φίλιππο, ο οποίος πέθανε στο Windsor σε ηλικία 99 ετών. Η Αυτού Μεγαλειότητα σημείωσε: «Με την ευκαιρία των 95ων γενεθλίων μου σήμερα, έλαβα πολλά μηνύματα καλών ευχών, τα οποία εκτιμώ πολύ. Ενώ ως οικογένεια βρισκόμαστε σε μια περίοδο μεγάλης θλίψης, ήταν παρηγοριά για όλους μας να βλέπουμε και να ακούμε τα συλλυπητήρια που καταβάλλονται για τον άνδρα μου, από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κοινοπολιτεία και όλον τον κόσμο.

«Η οικογένειά μου και εγώ θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την υποστήριξη και την καλοσύνη που μας δείξαμε τις τελευταίες ημέρες. Έχουμε συγκλονιστεί βαθιά και συνεχίζουμε να θυμόμαστε ότι ο Φίλιππος είχε τόσο εξαιρετικό αντίκτυπο σε αμέτρητους ανθρώπους σε όλη του τη ζωή» πρόσθεσε στο μήνυμά της.

Νωρίτερα σήμερα, το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ μοιράστηκε μια φωτογραφία της βασίλισσας από μια παλιότερη εμφάνισή της.

Οι εορτασμοί θα είναι συγκρατημένοι φέτος χωρίς παραδοσιακούς χαιρετισμούς όπλων, ενώ η Βασίλισσα τηρεί περίοδο πένθους δύο εβδομάδων μετά τον θάνατο του συζύγου της. Η βασίλισσα αναμένεται να λάβει επίσκεψη από την οικογένειά της σήμερα, αλλά ο εγγονός της, Πρίγκιπας Χάρι δεν θα είναι ανάμεσά τους. Επέστρεψε ήδη στην Καλιφόρνια από το Λονδίνο χθες, μόλις 24 ώρες πριν από τα γενέθλια της γιαγιάς του και δύο ημέρες μετά την κηδεία του παππού του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ