Το Μεξικό ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ

Το Μεξικό ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ

Η μεξικανική κυβέρνηση κάλεσε τη Δευτέρα τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μεξικό, στο πλαίσιο έρευνας για την πληροφορία της κατασκοπείας από τους αμερικανούς κατά του προέδρου Ενρίκε Πένα Νιέτο.

Σε ανακοίνωσή του το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ζητά από την Ουάσινγκτον «πλήρη διερεύνηση» των ισχυρισμών περί κατασκοπίας του μεξικανού προέδρου, που έγινε πριν από την εκλογή του το περασμένο έτος και την οποία αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός της Βραζιλίας, Globo TV.

Νωρίτερα η κυβέρνηση της Βραζιλίας, περιέγραψε ως «ανήκουστες και απαράδεκτες» τις πληροφορίες ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών κατασκόπευε τις επικοινωνίες της προέδρου της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ και ζήτησε από την Ουάσιγκτον άμεσες γραπτές εξηγήσεις.

Αν αυτό επιβεβαιωθεί, η παρακολούθηση δηλαδή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός Globo TV, «αποτελεί ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη παραβίαση της κυριαρχίας της Βραζιλίας», δήλωσε ο επικεφαλής της βραζιλιάνικης διπλωματίας Λουίς Αλμπέρτο Φιγκερέιντου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο βραζιλιάνος ΥΠΕΞ ζήτησε από τις Ηνωμένες να δώσουν άμεσα και επισήμως γραπτές εξηγήσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ