Το μελάνι ενάντια στη… βία

Το νέο βίντεο της Διεθνούς Αμνηστίας δείχνει αλληγορικά τη δύναμη που έχει το μελάνι της πένας ενάντια στη βία, επιχειρώντας να τονίσει  το πόσο δυνατοί μπορούμε να γίνουμε κάθε φορά που υπογράφουμε και προωθούμε μια έκκληση.

Το metrogreece.gr μίλησε με την υπεύθυνη Τύπου και προβολής της Διεθνούς Αμνηστίας, κυρία Μάρω Σαββοπούλου, για την επίδραση των εκκλήσεων αυτών στην προστασία και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

”Μια από τις σημαντικότερες και παλαιότερες δράσεις της Διεθνούς Αμνηστίας παγκοσμίως, είναι η δημιουργία και προώθηση παγκόσμιων εκκλήσεων για να προστατευθούν οι ζωές και τα ανθρώπινα δικαιώματα πολιτών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Με το να στείλεις μια έκκληση στις αρχές, οι οποίες μπορεί να έχουν διαπράξει ή να έχουν επιτρέψει να συμβούν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προσπάθειά σου θα έχει πραγματική και διαρκή επίδραση. Ακόμη, κάθε γράμμα συμπαράστασης κρατάει την ελπίδα ζωντανή στις καρδιές των ανθρώπων οι οποίοι υποφέρουν, λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας συμμετέχει ενεργά στις δράσεις αυτές και προωθεί εκκλήσεις για πλήθος εκστρατειών και ανθρώπων.

Επίσης, κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες ακτιβιστές και ακτιβίστριες σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων που διοργανώνει τον Δεκέμβριο η Διεθνής Αμνηστία. Ο Μαραθώνιος κορυφώνεται στις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κάθε χρόνο για 10 περίπου ημέρες του Δεκεμβρίου, γράφουμε γράμματα, υπογράφουμε εκκλήσεις, αναλαμβάνουμε ηλεκτρονική δράση, για να απαιτήσουμε να γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων. Προσπαθώντας να συγκεντρώσουμε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, όσο τον δυνατόν περισσότερα γράμματα και υπογραφές, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε ανθρώπους που υποφέρουν και κινδυνεύουν και πιέζουμε, ώστε να φέρουμε την πραγματική αλλαγή στις ζωές τους”.   Δείτε το Βίντεο της Διεθνούς Αμνηστίας: Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ