Το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει αν ζει ή όχι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

Δεν διαθέτει πληροφορίες για το αν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν στοιχεία για τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάτι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεν διαθέτω τέτοιες πληροφορίες, απλώς δεν γνωρίζω», δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας στο ερώτημα αν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν κάποια στοιχεία σε σχέση με το βίντεο με τη συνέντευξη του Αλ – Μπαγκντάτι, στο οποίο αναφέρεται το Γαλλικό Πρακτορείο, ή κάποιες πληροφορίες για το αν είναι ή όχι ζωντανός.

Στο τέλος Απριλίου ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας αντιναύαρχος Ίγκορ Κοστιουκόφ, είχε δηλώσει στο πρακτορείο TASS, ότι η ρωσική στρατιωτική κατασκοπεία δεν έχει πληροφορίες για του πού ακριβώς βρίσκεται ο αρχηγός του «Ισλαμικού Κράτους». Στα τέλη επίσης Απριλίου ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή δεν διαθέτουν πληροφορίες για το πού βρίσκεται ο Αλ -Μπαγκντάτι.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ