Το Κίεβο θα συνεχίσει τον εφοδιασμό της Κριμαίας

Το Κίεβο θα συνεχίσει τον εφοδιασμό της Κριμαίας

 

Η Ουκρανία θα εφοδιάσει στις τιμές της αγοράς τα «προσωρινά κατεχόμενα εδάφη» της Κριμαίας, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας αρμόδιος για κοινωνικά θέματα, Ολεξάντρ Σιτς.

«Σε ότι αφορά τον εφοδιασμό της Κριμαίας, τα προσωρινώς κατεχόμενα εδάφη, τα οποία δεν βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο της ουκρανικής κυβέρνησης, πρόκειται προφανώς για προμήθειες που θα διατεθούν με βάση τους όρους της αγοράς» τόνισε ο ίδιος, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Κριμαία εξαρτάται από την Ουκρανία κυρίως για την κάλυψη των αναγκών της σε νερό και ηλεκτρική ενέργεια. Χθες βράδυ σημειώθηκαν διακοπές στην υδροδότηση και στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της χερσονήσου που προσαρτήθηκε στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα.

Ο ουκρανικός πάροχος ανέφερε ότι οι διακοπές αυτές οφείλονταν σε τεχνικές βλάβες, ενώ οι ρωσικές αρχές ανέφεραν σήμερα ότι οι η κατάσταση εξομαλύνθηκε με τη βοήθεια γεννητριών οι οποίες λειτουργούν με πετρέλαιο ντίζελ και είχαν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ