Το Ισραήλ καταδικάζει την ένταξη των Παλαιστινίων στην Ιντερπόλ

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν καταδίκασε την απόφαση της Ιντερπόλ να παραχωρήσει καθεστώς κράτους-μέλους στους Παλαιστίνιους, θεωρώντας ότι θα πλήξει την ικανότητα του διεθνούς αστυνομικού οργανισμού να εκπληρώνει την αποστολή του.

«Αυτή η απόφαση θα βλάψει την ικανότητα της Ιντερπόλ να αντιμετωπίζει τη διεθνή τρομοκρατία», υποστήριξε ο Ρίβλιν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής διάσκεψης με ηγετικά στελέχη οργανώσεων της ισραηλιτικής κοινότητας στις ΗΠΑ.

«Δεν πρόκειται για μια απόφαση που βασιζόταν σε μια επαγγελματική ανάγκη. Είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση», πρόσθεσε ο Ρίβλιν. «Είναι πολύ λυπηρό ότι οι Παλαιστίνιοι κατάφεραν να πολιτικοποιήσουν έναν τέτοιο θεσμό, στο πλαίσιο της εκστρατείας τους με σκοπό να υπονομεύσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες και να απονομιμοποιήσουν το Ισραήλ», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ισραήλ.

Την Τετάρτη οι Παλαιστίνιοι απέκτησαν καθεστώς κράτους-μέλους κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ιντερπόλ που διεξάγεται στο Πεκίνο.

Η Ιντερπόλ, η οποία εδρεύει στη Λιόν, διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις αστυνομίες σχεδόν 200 χωρών.Έχουν προηγηθεί και άλλες διπλωματικές επιτυχίες των Παλαιστινίων. Το 2012 εξασφάλισαν καθεστώς κράτους-παρατηρητή στον ΟΗΕ, και έχουν επίσης ενταχθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και στην UNESCO.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ