Το Ισραήλ απέρριψε την απόφαση

Το Ισραήλ απέρριψε την απόφαση

 

 

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ απέρριψε ομόφωνα, χθες, την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για την αναβάθμιση του Παλαιστινιακού καθεστώτος σε «κράτος μη μέλος» του ΟΗΕ, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή δεν πρόκειται να διαμορφώσει τη βάση για διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Την ίδια στιγμή, υποδοχή ήρωα επιφύλαξαν οι Παλαιστίνιοι στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κατά την επιστροφή του στη Ραμάλα, από τη Νέα Υόρκη όπου παρευρέθηκε στην κρίσιμη συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Έχουμε πλέον κράτος», είπε ο Αμπάς σε χιλιάδες Παλαιστίνιους. «Σηκώστε τα κεφάλια σας ψηλά επειδή είστε Παλαιστίνιοι. Κάποια στιγμή ένας Παλαιστίνιος θα υψώσει την παλαιστινιακή σημαία στην Ιερουσαλήμ, την αιώνια πρωτεύουσα του κράτους», υποσχέθηκε.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό κτίριο, κρατώντας πανό και ανεμίζοντας παλαιστινιακές σημαίες.  

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε στους υπουργούς ότι η παλαιστινιακή έκκληση προς τα Ηνωμένα Έθνη αποτελεί μια «κατάφωρη παραβίαση των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί με την κυβέρνηση του Ισραήλ».

«Δεν μπορεί να υπάρξει παλαιστινιακό κράτος μέχρι το Ισραήλ να αναγνωριστεί ως το κράτος του εβραϊκού λαού και δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος έως ότου οι Παλαιστίνιοι κηρύξουν τέλος στις συγκρούσεις», είπε ο Νετανιάχου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ