Το ISIS είχε στείλει στον μακελάρη ΒΙΝΤΕΟ από το εσωτερικό του Reina

Βίντεο από το εσωτερικό του νυχτερινού κέντρου Reina στην Κωνσταντινούπολη είχαν στείλει οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στον μακελάρη Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, προκειμένου να προετοιμαστεί για την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, σύμφωνα με την κατάθεση του Ουζμπέκου που είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την Hurriyet, ο Μασαρίποφ, που συνελήφθη στις 16 Ιανουαρίου σε επαρχία της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ότι παρακολούθησε το υλικό αρκετές φορές, καθώς δεν γνώριζε τους χώρους του νυχτερινού κλαμπ. Το συγκεκριμένο βίντεο δείχνει τον εσωτερικό αλλά και τον εξωτερικό χώρο του Reina ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει και την πορεία που ακολούθησε ο μακελάρης όταν αιματοκύλισε το κέντρο.

«Όταν ήταν πλέον βέβαιο ότι θα πραγματοποιήσουμε την επίθεση, ο άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησα στη Ράκα μου έστειλε υλικό από το εσωτερικό του Reina. Παρακολούθησα το βίντεο ξανά και ξανά. Όταν πλέον είχα κατανοήσει τους χώρους του κλαμπ, πήγα στην Ζεϊτινμπουρνού και πήρα το όπλο μου και στη συνέχεια διέπραξα την επίθεση», δήλωσε στην κατάθεσή του ο Μασαρίποφ. 

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία – Δύο άτομα κρατούνται ως ύποπτοι για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Βομβιστική επίθεση τα ξημερώματα στο τουρκικό Προξενείο στη Ζυρίχη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ