Το γράμμα μίας 76χρονης Κουβανής στον Ομπάμα και η απάντησή του – ΦΩΤΟ

90 χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που πρόεδρος των ΗΠΑ ταξίδεψε στην Κούβα και η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα θεωρείται ιστορική και ένα σημαντικό βήμα για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο κρατών.

Μόλις έγινε γνωστό ότι ο Ομπάμα θα ταξιδέψει στην Αβάνα, η 76χρονη Κουβανή,  Ileana, του έστειλε γράμμα, λέγοντάς του πόσο ενθουσιασμένη είναι για την επίσκεψή του. Του επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η επίσκεψή του για την άρση του εμπάργκο, του είπε ότι τον θαυμάζει και αποκάλυψε ότι πάντα τον στήριζε. Μάλιστα τον κάλεσε στο σπίτι της για να τον κεράσει καφέ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, λίγες μέρες αργότερα της απάντησε, προκαλώντας την έκπληξη όλων.

«Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Εκτιμώ την υποστήριξή σου όλα αυτά τα χρόνια και ελπίζω ότι αυτό το γράμμα – το οποίο θα φτάσει απευθείας με πτήση από τις ΗΠΑ στην Κούβα, για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια – θα χρησιμεύσει ως υπενθύμιση για ένα νέο λαμπρό κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο κρατών. Ανυπομονώ να επισκεφτώ την Αβάνα για να προωθήσω τις σχέσεις μας και να υπογραμμίσω τις κοινές μας αξίες. Ελπίζω να βρω χρόνο να απολαύσω ένα φλιτζάνι Κουβανέζικο καφέ» έγραψε ο Ομπάμα.

 

Πηγή: whitehouse.gov

Διαβάστε επίσης:

Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Ομπάμα θα μιλήσει στο λαό της Κούβας κατά την ιστορική του επίσκεψη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ