Το γέλιο κρατάει δεμένο ένα ζευγάρι για χρόνια – Τι λένε οι ειδικοί

Είτε γελάνε είτε παίζουν κάποιο άθλημα, είτε επειδή βλέπουν μαζί κωμικές σειρές στην τηλεόραση, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα ζευγάρια που πειράζονται μεταξύ τους για πλάκα είναι πιθανότερο να μείνουν μαζί.

Τα εσωτερικά αστεία είναι επίσης σημαντικά επειδή επιβεβαιώνουν τη σχέση μέσα από το γέλιο. Αν όμως τα αστεία είναι κακοπροαίρετα, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη προβλήματος στη σχέση.

Αυτό λένε οι ερευνητές μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή ψυχολογίας Τζέφρι Χολ.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν 39 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν 15.177 άτομα, μέσης ηλικίας 34 ετών, για να καθορίσουν πόσο σημαντικό είναι το χιούμορ σε μια σχέση και διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που δημιουργούν αστείες στιγμές έχουν περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν τη σχέση τους. Τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Personal Relationships δείχνουν ότι δεν θα είσαι πιο τυχερός στον έρωτα αν διαθέτεις χιούμορ αλλά τα ζευγάρια που κάνουν μαζί πλάκα έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν μαζί.

Το χιούμορ έχει διάφορες υποδιαστάσεις και οι επιστήμονες συνέδεσαν 6 θετικούς τύπους χιούμορ με την ικανοποίηση της σχέσης. Από την άλλη πλευρά, 4 αρνητικοί τύποι χιούμορ συνδέθηκαν αρνητικά.Ο καθηγητής Χολ όμως προειδοποιεί τα ζευγάρια να μην το παρατραβήξουν. ”Το επιθετικό χιούμορ είναι γενικά κακή ένδειξη για τη σχέση, πόσω δε μάλλον αν το χρησιμοποιούμε σε βάρος του συντρόφου μας”.

Πηγή: Dailymail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ