Το FBI εξετάζει βίντεο και φωτογραφίες για στοιχεία

Το FBI εξετάζει βίντεο και φωτογραφίες για στοιχεία

Βίντεο και φωτογραφίες από το μαραθώνιο της Βοστώνης, αναζητώντας στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους υπαίτιους του διπλού βομβιστικού χτυπήματος, μελετούν αμερικανοί ερευνητές με επικεφαλής το FBI.

Στον συγκεκριμένο μαραθώνιο λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο τουλάχιστον 27.000 άνθρωποι και τον παρακολουθούν περίπου 500.000.  Οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι θα έχουν άφθονα οπτικά στοιχεία για το τι συνέβη πριν και μετά την έκρηξη των δύο μηχανισμών την ώρα που εκατοντάδες δρομείς έτρεχαν προς τη γραμμή του τερματισμού στην Κόπλεϊ Πλάζα της συνοικίας Μπακ Μπέι της Βοστώνης.

Το FBI ηγείται των ερευνών με τη βοήθεια αξιωματούχων του δήμου, της Πολιτείας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ντελοριέ του FBI σε συνέντευξη Τύπου.

«Είναι μια εγκληματολογική έρευνα και είναι εν δυνάμει μια τρομοκρατική έρευνα», δήλωσε ενώ αρνήθηκε να επεκταθεί όσον αφορά τα πρώτα ευρήματα ή την κατεύθυνση των ερευνών.

Ωστόσο ουδείς μπορεί ακόμη να πει με βεβαιότητα ποιοί μπορεί να βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις ή ποια μπορεί να ήταν τα κίνητρά τους, παρόλο που αξιωματούχοι λένε πως οι συνθήκες στις οποίες σημειώθηκαν οι εκρήξεις δείχνουν πως μπορεί να εμπλέκονται ισλαμιστές ή αμερικανοί αντικυβερνητικοί εξτρεμιστές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ