To Facebook “κατεβάζει” το βίντεο του Σαλβίνι που προκάλεσε σάλο

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε βίντεο του Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας στην Εμίλια Ρομάνα, απεικονίζεται να χτυπά το το θυροτηλέφωνο στο σπίτι ιταλοτυνησιακής οικογένειας που ζει στην Μπολόνια και να ρωτά τον 17χρονο Τυνήσιο που κατοικεί εκεί αν πουλά ναρκωτικά.

Ο ίδιος ο Σαλβίνι συνομιλεί με τον έφηβο και του ζητεί να ανέβει στο σπίτι του. Στη συνέχεια ανήρτησε το βίντεο στον λογαριασμό του στο Facebook. Τώρα οι ιθύνοντες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισαν να «κατεβάσουν» το βίντεο αυτό κρίνοντας ότι «αποτελεί προτροπή σε μίσος».

Το Facebook, όπως ανέφερε η “La Repubblica”, έλαβε τη σχετική απόφαση έπειτα και από διαμαρτυρίες και σχετικό αίτημα μεγάλου αριθμού χρηστών του.

Η δικηγόρος του έφηβου δήλωσε ότι με την εξέλιξη αυτή, πάντως, δεν αποκαθίσταται η αξιοπρέπεια του νέου, ο οποίος θα κινηθεί δικαστικά κατά του Σαλβίνι.

Ο αρχηγός της Λέγκα, βέβαια δήλωσε αμετανόητος και ότι «θα ξαναέκανε όλη την προεκλογική εκστρατεία στην Εμίλια Ρομάνια ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της βραδιάς που χτύπησε στο θυροτηλέφωνο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ