Το “έξυπνο” ποδήλατο του μέλλοντος

Το “έξυπνο” ποδήλατο του μέλλοντος

 

Στην εποχή των έξυπνων συσκευών το ποδήλατο δεν είχε βρει ακόμα τη δική του θέση στον διασυνδεδεμένο κόσμο. Αυτό ήρθε να αλλάξει η εταιρεία Vanhawks του Ali Zahid από τον Καναδά, που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα «έξυπνο» ποδήλατο που μαθαίνει το δρόμο, ανιχνεύει την κίνηση, μετράει την απόσταση που διένυσε, διαθέτει GPS, με φωτεινές ενδείξεις στο τιμόνι και έχει τη δυνατότητα να συνδέεται στο Internet παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες (όπως τη συντομότερη διαδρομή) και ασφαλείς βόλτες στον αναβάτη.

Επίσης, ένα χρήσιμο app, συνδέεται με το ποδήλατο και αναλαμβάνει να μετρήσει τις θερμίδες που έκαψε ο αναβάτης, την απόσταση που διένυσε, να ανιχνεύσει την απόσταση από άλλους κατόχους Valour και να δημιουργήσει μια κοινότητα αναβατών, που δίνουν πληροφορίες για την κίνηση και την κατάσταση των δρόμων στην πόλη. Και αν δεν έφταναν όλα αυτά, σημειώνεται ότι είναι πανάλαφρο καθώς ο σκελετός του είναι φτιαγμένος από ανθρακονήματα.

Αυτό είναι το Vanhawks Valour. Το «ποδήλατο του μέλλοντος» όπως το χαρακτηρίζουν τα μεγαλύτερα τεχνολογικά site, που με τόσες καινοτομίες σε ένα τόσο καλοσχεδιασμένο σκελετό, όπως το πρωτοποριακό σύστημα ειδοποίησης του αναβάτη για λακκούβες, κίνηση και διερχόμενα αυτοκίνητα, ήταν φυσικό να σαρώσει με την καμπάνια του στο Kickstarter.

 

Πηγή metrogreece.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.