Το Boeing δεν… πήγε Μαλδίβες

Το Boeing δεν… πήγε Μαλδίβες

 

Διαψεύδουν οι αρχές των Μαλδίβων ότι το Boeing πέταξε πάνω από τη χώρα την ημέρα της εξαφάνισής του, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα επικαλούμενα μαρτυρίες κατοίκων.

Ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών Χισαμουντίν Χουσέιν δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας των Μαλδίβων του είπε ότι οι πληροφορίες αυτές «δεν είναι αληθείς».

Νωρίτερα οι αρχές των Μαλδίβων είχαν ανακοινώσει ότι στα ραντάρ τους δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος της πτήσης MH370. Η αστυνομία των Μαλδίβων είχε σημειώσει χθες Τρίτη βράδυ ότι εξετάζει τις αναφορές ενός τοπικού ιστότοπου, σύμφωνα με τον οποίο κάτοικοι του απομονωμένου νησιού του αρχιπελάγους Κούβα Χουβαντού είδαν ένα «μεγάλο αεροπλάνο να πετά σε χαμηλό υψόμετρο» στις 8 Μαρτίου.

Όμως μέχρι στιγμής «τα στρατιωτικά ραντάρ της χώρας δεν έχουν αποκαλύψει κανένα ίχνος της πτήσης MH370», σύμφωνα με ανακοίνωση της Δύναμης Εθνικής Άμυνας των Μαλδίβων. Τα στοιχεία των ραντάρ των πολιτικών αεροδρομίων επίσης έχουν «αναλυθεί» και δεν έχουν δείξει «κανένα στοιχείο της πτήσης», προσθέτει η ανακοίνωση.

Πάντως, η επιχείρηση αναζήτησης του αεροσκάφους έχει προκαλέσει ένταση και στις σχέσεις μεταξύ της Κίνας και της Μαλαισίας. Το Πεκίνο έχει επανειλημμένα ζητήσει από τη μαλαισιανή πλευρά να φροντίσει περισσότερο τους συγγενείς των κινέζων επιβατών και να τους κρατά ενήμερους.

Εξάλλου το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπίσει κάποιο στοιχείο που να υποδηλώνει ότι το Μπόινγκ εισήλθε στον εναέριο χώρο της Κίνας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ