Το ανώτατο γαλλικό δικαστήριο είπε “όχι” στον Ολάντ

Το ανώτατο γαλλικό δικαστήριο είπε “όχι” στον Ολάντ

 

Ανώτατο γαλλικό δικαστήριο ακύρωσε έναν εργατικό νόμο, ο οποίος θα επέβαλε βαριά πρόστιμα σε υγιείς εταιρείες οι οποίες κλείνουν εργοστάσια, καθώς τον θεώρησε αντισυνταγματικό.

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έφερε τον νόμο στην γαλλική Εθνοσυνέλευση τον περασμένο Οκτώβριο σε μια προφανή προσπάθεια να ανακτήσει την υποστήριξη της εργατικής τάξης.

Ο νόμος που κατέπεσε επέβαλε στις επιχειρήσεις με περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους να αποδεικνύουν ότι εξάντλησαν όλες τις επιλογές πριν προχωρήσουν στην πώληση ενός εργοστασίου η στο κλείσιμό του.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, οι επιχειρηματίες επέκριναν τον αποκαλούμενο νόμο “Florange” ο οποίος ονομάστηκε έτσι από ένα χαλυβουργείο στη βόρεια Γαλλία, όπου ο πρόεδρος Ολάντ είχε δηλώσει στους εργαζόμενους ότι θα περάσει νομοθεσία για την προστασία των θέσεων εργασίας τους σε περίπτωση αδυναμίας λειτουργίας των εργοστασίων.

Με την ανεργία να έχει σκαρφαλώσει πάνω κι από το 10% του εργατικού δυναμικού παρά τα δισεκατομμύρια ευρώ που δαπανώνται για επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, κυρίως για τους νέους, η δημοτικότητα του προέδρου Ολάντ κατρακυλά και βρίσκεται πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο για γάλλο πρόεδρο από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ