Την ινφάντα Ελένα ψάχνει η εφορία

Την ινφάντα Ελένα ψάχνει η εφορία

 

Η κόρη του Χουάν Κάρλος, Ινφάντα Ελένα, σύστησε μια εταιρεία με τον σύζυγό της όταν χώρισαν, προκειμένου να διαχειριστούν τα οικονομικά τους. Η εταιρεία συστήθηκε το 2007, με κεφάλαιο 3.600 ευρώ. Η κόρη του βασιλιά της Ισπανίας ήταν η μοναδική ιδιοκτήτρια.

Το 2008 ανακοινώθηκε χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες ότι η εταιρεία έκλεινε. Δημιουργήθηκε τότε ένα ζήτημα για το κατά πόσο ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας έχει δικαίωμα να συστήνει μια εταιρεία, ωστόσο, ξεκαθαρίστηκε ότι το όλο θέμα ήταν προσωπικό. Είχε άλλωστε προηγηθεί ένα διαζύγιο. Η εταιρεία λοιπόν έκλεισε και το θέμα ξεχάστηκε.

Οχι για την εφορία, καθώς φαίνεται, η οποία από τη δική της βάση δεδομένων έβλεπε ότι η εταιρεία υπάρχει ακόμα. Με λίγα λόγια, η εκκαθάριση δεν έγινε ποτέ. Οι έφοροι αναζήτησαν τον υπεύθυνο της εταιρείας, έστειλαν ειδοποιήσεις, υπενθυμίσεις των ειδοποιήσεων…

Σύμφωνα με την El Pais, ο εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας εξήγησε ότι «δεν είναι ότι δεν ήθελε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αλλά προφανώς είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το θέμα είχε τακτοποιηθεί από το 2008. Κάναμε όμως λάθος γιατί κανείς τελικά δεν είχε κάνει την εκκαθάριση». Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί άμεσα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ