Την απέλυσαν λόγω ομοφοβικών σχολίων στο Facebook

Την απέλυσαν λόγω ομοφοβικών σχολίων στο Facebook

Η εθνική εταιρεία της Όπερας της Αυστραλίας απέλυσε σήμερα την Γεωργιανή σοπράνο Τάμαρ Ιβέρι για τα ομοφοβικά σχόλια που φέρεται ότι ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook.

Η Ιβέρι επρόκειτο να εμφανιστεί στον “Οθέλλο” τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μία παράσταση που θα ανέβει στην Όπερα του Σίδνεϊ.

Η απόλυσή της ακολούθησε τις διαμαρτυρίες πολιτών για τα σχόλιά της στη σελίδα της στο Facebook εις βάρος ομοφυλόφιλων γυναικών και ανδρών, τους οποίους συνέκρινε με περιττώματα.

Η ανάρτησή της αναφερόταν στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων gay pride που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τμπιλίσι.

Το Σάββατο, η Ιβέρι είπε ότι ο σύζυγός της ανέβασε τα σχόλια και ζήτησε συγγνώμη προσθέτοντας ότι τα αφαίρεσε από τη σελίδα όταν τα είδε.

Το Σαββατοκύριακο, η εθνική εταιρεία όπερας της Αυστραλίας δέχθηκε περισσότερα από 1.000 παράπονα και απειλές για μποϊκοτάζ της σε περίπτωση που η Ιβέρι εμφανιζόταν σε παράστασή της. Την ανησυχία τους εξέφρασαν και οι χορηγοί.

Η Όπερα της Αυστραλίας χαρακτήρισε “παράλογα” τα σχόλια και διέκοψε τη συνεργασία μαζί της.

Η Ιβέρι εμφανίστηκε το 2013 σε παράσταση της εταιρείας και αποθεώθηκε. Επρόκειτο να εμφανιστεί στην “Tόσκα” στη Μελβούρνη αργότερα μέσα στο χρόνο, αλλά δεν είναι σαφές αν τελικά θα συμμετάσχει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ