Τηλεφωνική Επικοινωνία Κόντε- Μέρκελ για τη Σύνοδο Κορυφής- Τι συζήτησαν

Μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και με προσωπική του ανάρτηση στο facebook, o Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Πέμπτη με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως ανέφερε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, ”μόλις έλαβα μια κλήση από την καγκελάριο Angela Merkel, που ανησυχεί για την πιθανότητα να μην μπορέσω να παρευρεθώ την Κυριακή στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο κορυφής για τη μετανάστευση”.

Ο κ. Κόντε επισήμανε ότι στην σύνοδο της Κυριακής για το μεταναστευτικό θα συζητηθεί αναλυτικά η ιταλική πρόταση, μαζί με εκείνες των άλλων χωρών. Η συνάντηση δεν θα τελειώσει με ένα κείμενο συμπερασμάτων, αλλά με μία περίληψη των θεμάτων που εξετάστηκαν επί των οποίων θα συνεχίσουμε να συζητούμε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα”.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η καγκελάριος πρόσθεσε ότι υπήρξε «παρεξήγηση» και ότι το προσχέδιο που κυκλοφόρησε χθες, δεν πρόκειται να ληφθεί υπόψη.

“Η καγκελάριος κατέστησε σαφές ότι υπήρξε μια παρεξήγηση το σχέδιο κειμένου που είναι ευρέως διαδεδομένο, θα τεθεί στο ράφι”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός Πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

”Τα λέμε την Κυριακή στις Βρυξέλλες!”, κατέληξε λέγοντας ο κ. Κόντε. 

Όλα δείχνουν, κατά συνέπεια, ότι μπόρεσαν να ξεπερασθούν τα εμπόδια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ιταλία στο να μην πάρει μέρος στην μίνι σύνοδο για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ