TikTok: Κατέβασαν 19 επιβάτες από αεροπλάνο γιατί ήταν πολύ… βαρύ – ΒΙΝΤΕΟ

Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε 19 επιβάτες που επέστρεφαν στη Βρετανία από το Λανζαρότε των Κανάριων Νήσων, καθώς το αεροπλάνο είχε ξεπεράσει το επιτρεπόμενο βάρος και τους ανακοινώθηκε ότι πρέπει να κατέβουν προκειμένου να καταφέρει να απογειωθεί.

Όπως αναφέρει η Daily Mail η πτήση της easyJet από το αεροδρόμιο Arrecife του Λανζαρότε προς το αεροδρόμιο John Lennon του Λίβερπουλ καθυστέρησε λόγω του βάρους του αεροπλάνου και των κακών καιρικών συνθηκών.

Το αεροπλάνο επρόκειτο να απογειωθεί στις 9.45μμ την Τετάρτη, αλλά δεν αναχώρησε από το ισπανικό αεροδρόμιο μέχρι σχεδόν τις 11.30μμ, τοπική ώρα.

Σε βίντεο που τράβηξε ένας επιβάτης, ο πιλότος είπε: «Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε εδώ σήμερα. Επειδή είστε τόσοι πολλοί, το αεροσκάφος είναι αρκετά βαρύ». Το βίντεο έγινε viral στο TikTok, όπου αναρτήθηκε.

@razza699 This is madness 🙈🙈😱#fyp #easyjet #lanzarote #Liverpool #johnlennon #Airport #holiday #flying ♬ original sound – Ryan Williams

Ο πιλότος εξήγησε στους επιβάτες ότι «έχοντας την ασφάλεια ως πρώτη προτεραιότητα, δεν υπάρχει περίπτωση, υπό τις τρέχουσες συνθήκες ανέμου, να μπορέσουμε να απογειώσουμε το αεροσκάφος», επικαλούμενος τη ζέστη και την κακή φορά του ανέμου.

«Τώρα, ίσως αναρωτιέστε τι θα συμβεί στη συνέχεια και γι’ αυτό ήρθα εδώ για να σας πω. Μίλησα με την επιχειρησιακή μας ομάδα και ο μόνος τρόπος για να λυθεί ένα πρόβλημα με ένα βαρύ αεροσκάφος είναι να το κάνεις ελαφρώς ελαφρύτερο. Αν είναι δυνατόν, θα ήθελα να ζητήσω από έως και 20 εθελοντές να επιλέξουν να μην πετάξουν απόψε στο Λίβερπουλ. Αν κάποιος θέλει να προσφερθεί εθελοντικά, θα υπάρχει κίνητρο. Ο σημερινός αριθμός που μας έχει δοθεί από την easyJet είναι έως και 500 ευρώ για κάθε επιβάτη που είναι πρόθυμος να μην πετάξει απόψε».

Οι επιβάτες ακούγονται να μουρμουράνε: «Θέλω να πάω σπίτι μου απόψε», και να κουνάνε το κεφάλι τους.

Σύμφωνα με το σύστημα παρακολούθησης πτήσεων της easyJet, η καθυστέρηση οφειλόταν σε «κακές καιρικές συνθήκες στο Λανζαρότε».

Εκπρόσωπος της EasyJet επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Liverpool Echo ότι 19 επιβάτες είχαν προσφερθεί εθελοντικά να κατέβουν από το αεροπλάνο. «Η easyJet μπορεί να επιβεβαιώσει ότι 19 επιβάτες της πτήσης EZY3364 από το Λανζαρότε προς το Λίβερπουλ χθες το βράδυ προσφέρθηκαν εθελοντικά να ταξιδέψουν με μεταγενέστερη πτήση, καθώς το αεροσκάφος ξεπερνούσε τα όρια βάρους για τις καιρικές συνθήκες», ανέφερε.

«Πρόκειται για μια επιχειρησιακή απόφαση ρουτίνας σε αυτές τις συνθήκες και οι περιορισμοί βάρους ισχύουν για όλες τις αεροπορικές εταιρείες για λόγους ασφαλείας. Σε περίπτωση που μια πτήση υπερβεί τα όρια βάρους, ζητάμε από τους επιβάτες να προσφερθούν εθελοντικά να μεταφερθούν σε μεταγενέστερη πτήση χωρίς χρέωση, πράγμα που συνέβη σε αυτή την περίπτωση, ενώ οι εθελοντές λαμβάνουν αποζημίωση σύμφωνα με τους κανονισμούς», είπε καταλήγοντας: «Η ασφάλεια και η ευημερία των επιβατών και του πληρώματός μας είναι πάντα η ύψιστη προτεραιότητα της easyJet».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ