Τι υποσχέθηκε ο Καντάφι;

Ο Σαάντι Καντάφι, ένας από τους γιους του εκλιπόντος ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει στη χώρα του, όπου σύμφωνα με τον ίδιο, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού δεν είναι ευχαριστημένη με την παρούσα κατάσταση, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε χθες Παρασκευή στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.

“Θα επέστρεφα στη Λιβύη οποιαδήποτε στιγμή”, δήλωσε ο Σαάντι Καντάφι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το αλ Αραμπίγια από τον Νίγηρα, όπου κατέφυγε μετά την πτώση της Τρίπολης. “Το 70% των Λίβυων δεν είναι ευχαριστημένοι με την παρούσα κατάσταση”, επεσήμανε προσθέτοντας ότι “ο λιβυκός λαός κυβερνάται από συμμορίες”.

Σύμφνωνα με τον Σαάντι Καντάφι “μία εξέγερση επεκτείνεται μέρα με την ημέρα και θα εξεγερθεί όλη η χώρα”. Όταν ρωτήθηκε για το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, που κυβερνά τη Λιβύη μετά την πτώση του Καντάφι, ο γιος του εκλιπόντος ηγέτη εκτίμησε ότι “θα έρθει μία ημέρα που ο λαός της Λιβύης θα είναι σε θέση να εξολοθρεύσει τις συμμορίες του”.

Μόλις επιστρέψω στη Λιβύη “θα βεβαιωθώ ότι δεν θα σημειωθούν αντίποινα ή πράξεις εκδίκησης”, δεσμεύθηκε. O Σαάντι Καντάφι, 38 ετών, κατέφυγε στο Νίγηρα τον Αύγουστο. Η χώρα που του παρέχει άσυλο αρνείται να τον εκδώσει παρά τα επανειλημμένα αιτήματα των νέων λιβυκών αρχών, οι οποίες τον κατηγορούν για “απόκτηση αγαθών δια της βίας και μέσω εκβιασμών όσο διάστημα ήταν πρόεδρος της Λιβυκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου”.

Ο πρόεδρος του Νίγηρα Μοχαμάντου Ισούφου είχε δηλώσει στις 11 Νοεμβρίου ότι η χώρα του έδωσε άσυλο στον Σαάντι “για ανθρωπιστικούς λόγους”. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ