Τι θέλουν οι Τούρκοι της Γερμανίας;

Το 45% των Τούρκων και των Γερμανών τουρκικής καταγωγής επιθυμούν να επιστρέψουν στην Τουρκία και μόνον το 15% εξ αυτών θεωρούν πατρίδα τους την Γερμανία, όπως προκύπτει από έρευνα του ινστιτούτου Info, η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

Επιπλέον, το 62% των 1.000 ερωτηθέντων σε όλο το μήκος και πλάτος της χώρας, απαντά πως αισθάνεται καλύτερα μόνο συντροφιά με άλλους Τούρκους. Η Γερμανία αριθμεί σήμερα 3 εκατ. Τούρκους, ή τουρκικής καταγωγής, πολίτες, οι 700.000 των οποίων είναι πολιτογραφημένοι Γερμανοί.

Μεταξύ των λόγων για επιστροφή τους στην Τουρκία που επικαλούνται οι ερωτηθέντες συγκαταλέγονται η επιθυμία να ξαναβρούν τις ρίζες τους, αλλά και το όνειρο να ζήσουν γαλήνια μετά τη σύνταξή τους σε μία χώρα με ηπιότερο κλίμα.

Εκείνοι που εκδηλώνουν τη μεγαλύτερη λαχτάρα να επιστρέψουν για να ζήσουν στην Τουρκία, είναι όσοι ανήκουν στο ηλικιακό φάσμα μεταξύ 30 και 49 ετών.

Αν και το 39% των ερωτηθέντων ζει για πάνω από 30 χρόνια στη Γερμανία, μόλις το 15% θεωρεί τη Γερμανία περισσότερο πατρίδα τους από την Τουρκία. Το 2009 το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν στο 21%.

Οι θρησκευτικές και παραδοσιακές αξίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο μεταξύ των μεταναστών, σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνες. Για παράδειγμα, το 55% των ερωτηθέντων εύχονται να υπήρχαν περισσότερα τεμένη στη Γερμανία.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.