Τι συνέβη στο twitter της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ; – To tweet που “πυροδότησε” θεωρίες συνωμοσίας

Twitter, στον επίσημο λογαριασμό της αμερικανικής Στρατηγικής Διοίκησης, η οποία είναι υπεύθυνη για τον στρατιωτικό έλεγχο ολόκληρου του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ (Stratcom). Το tweet μπορεί να έμεινε στον λογαριασμό για λίγη ώρα, όμως προκάλεσε σύγχυση.

Τι ήταν αυτό το tweet; Κωδικοί για την εκτόξευση πυρηνικών όπλων; Χάκαραν το Πεντάγωνο; Συνωμοσία; Τα πληκτρολόγια των συνωμοσιολόγων των social media “πήραν” φωτιά. Όμως προς δυσαρέσκεια των οπαδών της κρυπτογραφίας και των συνωμοσιολόγων, η μυστηριώδης ανάρτηση ήταν απλώς μια ασυναρτησία, γραμμένη από ένα παιδί που πήρε το κινητό του γονιού του, ο οποίος είχε πρόσβαση στο λογαριασμό twitter του στρατού, όπως ανέφερε η Stratcom σε δημοσιογράφο του αμερικανικού μέσου ενημέρωσης Dot Daily Dot.

«Ο υπεύθυνος για το twitter της Στρατηγικής Διοίκησης, κατά τη διάρκεια τηλεργασίας, άφησε τον λογαριασμό ανοικτό και χωρίς επίβλεψη για λίγα λεπτά. Το μικρό παιδί του εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και άρχισε να παίζει με το πληκτρολόγιο και, δυστυχώς, και χωρίς να το συνειδητοποιήσει, δημοσίευσε το tweet», ανέφερε ένας επρόσωπος της Stratcom σε ανακοίνωση.

«Δεν συνέβη απολύτως τίποτα κακό, που σημαίνει ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση του λογαριασμού μας στο Twitter», πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ