Τη σύλληψη του επικεφαλής του γραφείου του καταγγέλλει ο Γκουαϊδό – ΦΩΤΟ

Τη σύλληψη, στη διάρκεια της νύχτας, από τις υπηρεσίες πληροφοριών, του «επικεφαλής του γραφείου» του κατήγγειλε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό, που έχει αυτοανακηρυχθεί προσωρινός πρόεδρος της χώρας, σημειώνοντας πως η τύχη του αγνοείται.

Σε ανάρτησή του στο twitter, o Γκουαϊδό έγραψε: «Συνέλαβαν τον Ρομπέρτο Μαρέρο, τον επικεφαλής του γραφείου μου, με την κατηγορία ότι είχε στην κατοχή του δύο τουφέκια και μια χειροβομβίδα που τοποθετήθηκαν από πρόθεση στο σπίτι του.

Η σύλληψη έγινε περίπου στις 02:00 το πρωί». Φωτογραφίες από την οικία του Μαρέρο ανήρτησε το Reuters και δημοσίευσε το BBC News από την επιχείρηση που πραγματοποίησε η υπηρεσία πληροφοριών SEBIN στην κατοικία του.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο καταδίκασε τη σύλληψη αυτή με ανάρτησή του στο Twitter: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τις εφόδους των υπηρεσιών ασφαλείας και την κράτηση του Ρομπερτο Μαρέρο, επικεφαλής του γραφείου του μεταβατικού προέδρου Χουάν Γκουαϊδό. Καλούμε για την άμεση απελευθέρωσή του. Απαιτούμε να λογοδοτήσουν όλοι όσοι εμπλέκονται», επεσήμανε.

Επιχείρηση πραγματοποίησε η SEBIN και στην κατοικία του βουλευτή της αντιπολίτευσης Σέρχιο Βεργκάρα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, στη συνοικία Λας Μερθέδες στο Καράκας.

Κατά τη σύλληψή του ο Μαρέρο «φώναξε πως (τα μέλη της SEBIN) είχαν τοποθετήσει στο σπίτι του δύο τουφέκια και μια χειροβομβίδα. Τον πήραν μαζί τους και του είπα να κρατήσει γερά», δήλωσε ο Βεργκάρα στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον βουλευτή περίπου 15 πράκτορες τον έριξαν στο έδαφος και «επισκέφθηκαν» το σπίτι του, στη συνέχεια τον ρώτησαν για το σπίτι του Ρομπέρτο Μαρέρο. Στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που διήρκεσε δύο ώρες όπως είπε, ήταν παρόντες δύο εισαγγελείς, πρόσθεσε.

«Άρχισαν να χτυπάνε το σπίτι του Ρομπέρτο Μαρέρο, που βρίσκεται μερικά μέτρα από το δικό μου, μέχρι να καταφέρουν να μπουν», είπε. Ένας οδηγός που εργάζεται για το Κοινοβούλιο συνελήφθη επίσης.

«Από τότε, η δικτατορία κρατά τους δύο πολίτες», υπογράμμισε ο Βεργκάρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, BBC News

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ