Τι ψάχνει το FBI στον υπολογιστή του πιλότου

Τι ψάχνει το FBI στον υπολογιστή του πιλότου

 

Να ανακτήσουν τα διαγραμμένα αρχεία του εξομοιωτή πτήσεων που είχε στο σπίτι του ο πιλότος του εξαφανισμένου Boeing, επιχειρούν το FBI και οι Μαλαισιανές αρχές.

Πηγή με γνώση των ερευνών, είπε στο Fox News ότι οι πράκτορες του FBI βρίσκονται στην Κουάλα Λουμπούρ και οι αρχές της Μαλαισίας τους έχουν ζητήσει να τους βοηθήσουν στην ανάκτηση των αρχείων.Οι αρχές προσπαθούν επίσης να αναλύσουν τα αρχεία σε σχέση με την υπόλοιπη “κίνηση” που παρουσίαζε ο υπολογιστής του πιλότου. 

Σημειώνεται ότι τα αρχεία που περιελάμβαναν προσομοιώσεις πτήσεων σβήστηκαν στις 3 Φεβρουαρίου, όπως είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Μαλαισίας. Σύμφωνα με την Telegraph ο πιλότος έπαιζε τα δημοφιλή παιχνίδια: Flight Simulator X, Flight Simulator 9 and X-Plane 10.

Τα διαγραμμένα αρχεία δεν θα αποδείκνυαν απαραιτήτως κάτι ασυνήθιστο, ειδικά εάν η διαγραφή έγινε για να “ελευθερωθεί” η χωρητικότητα της μνήμης του υπολογιστή.Ωστόσο, οι ερευνητές θα ήθελαν να εξετάσουν τα αρχεία για τυχόν ενδείξεις ασυνήθιστων διαδρομών που θα μπορούσαν να εξηγήσουν προς τα πού κατευθύνθηκε το εξαφανισμένο αεροσκάφος.

Πάντως, ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας,  Hishammuddin Hussein, είπε ότι ο πιλότος Zaharie Ahmad Shah, είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, ενώ πρόσθεσε ότι τα μέλη της οικογένειάς του συνεργάζονται με τις αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιείται.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ